Ja ha sortit el darrer número de la Revista Tècnica de les Comissions i Grups de Treball del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Aquest número, presentat el darrer mes de setembre, suposa la 4a edició digital de la revista. S’hi aborden les oportunitats per a les pimes catalanes, els problemes de la implantació del Nou Sistema de Subministrament d’Informació Immediata en l’IVA, l’anàlisi dels cent primers dies de mandat de Macron i els nous informes d’auditoria de comptes.

05/10/2017

També s’informa sobre les noves actualitzacions de la normativa jurídica, s’hi aborda l’impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques de Catalunya i s’hi inclou l’habitual secció d’actualitat tècnica de les Comissions i Grups de Treball. En aquest sentit, la Comissió de l’Economia de la Salut parla sobre l’Agència Europea del Medicament (EMA). Per la seva banda, la Comissió d’Economia del Turisme aborda el tema del “Turisme ‘prime’ de sol i platja”. D’altra banda, la Comissió d’Economia Agroalimentària parla en la seva secció sobre “El banc dels aliments, el treball per l’aprofitament de l’excedent agroalimentari i la lluita contra la fam al nostre entorn”.  La Comissió d’Economistes Auditors de Comptes, en canvi, dedica el seu espai a l’informe integrat. Seguidament, la Comissió de Comptabilitat tracta el tema dels “Aspectes comptables del dret de separació dels socis per manca de distribució de beneficis” i, a continuació, la Comissió d’Economia i Sostenibilitat aborda l’àmbit de la informació no financera. A més, el Grup de Treball d’Emprenedoria exposa l’Informe GEM sobre l’activitat emprenedora a Catalunya. Tot seguit, la Comissió d’Economia Financera/GT EAFI explica què és la renda fixa. D’altra banda, la Comissió d’Assessors Fiscals presenta l’Impost sobre societats 2016. A continuació, la Comissió Mercantil, Concursal i d’Experts Judicials explica “El concepte de grup societari a la futura legislació concursal. Per acabar, la revista tanca amb l’article d’Economistes BAN, en que parla sobre el “XXV Fòrum d’Inversió i el pacte de socis en les start-ups”, i la peça d’OBEALIMENTÀRIA, que descriu “Les respostes de l’agricultura real”.

Podeu accedir a la revista clicant aquí.

 

Notícies relacionades

Presentació del Premi Nobel d'Economia 2017

El proper dijous 23 de novembre, a les 12:30h, a la Sala de Graus de la Facultat, Pedro Rey Biel, professor del Departament d’Economia i Història Econòmica i editor del bloc “Nada es Gratis”, presentarà el treball de Richard H. Thaler, guanyador del Premi Nobel d’Economia 2017.
Llegir més

Totes les notícies