Inscripcions obertes a pràctiques no laborals a empreses i institucions

Pràctiques no laborals SOC i SO

La UAB és la primera universitat a Catalunya que ofereix la possibilitat de pràctiques no laborals a alumni recent titulats, com a via d’inserció laboral.

27/09/2017

La UAB i el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) van signar el passat juliol un acord que permet a alumni recent graduats a la Universitat realitzar pràctiques no laborals remunerades a empreses i institucions com a via d'inserció laboral. Les persones i empreses o entitats interessades a formar-ne part ja poden inscriure-s’hi.
Les pràctiques tindran una durada d'entre tres i nou mesos. Les condicions seran substancialment millors que les establertes pel Reial Decret 592/2014, que regula les pràctiques externes dels universitaris: la beca de suport que percebrà la persona graduada tindrà un preu hora mínim de sis euros, per la qual cosa no serà inferior a 960 euros mensuals bruts en cas que les pràctiques siguin a jornada completa. D'altra banda, l'empresa haurà de donar d'alta la persona a la Seguretat Social segons el Règim General de les persones que participen en programes de formació (RD 1493/2011).
 
Requisits per accedir-hi
Per tal d'optar a les pràctiques no laborals, caldrà haver-se graduat en els darrers dos anys, estar desocupat i inscrit al SOC, tenir entre 18 i 25 anys (fins a 30 si està inscrit en el Fitxer Nacional del Sistema de Garantia Juvenil), no tenir experiència professional prèvia superior a tres mesos en el seu camp en tasques relacionades amb la pròpia titulació universitària i ser Alumni UAB Premium. Les pràctiques tindran una durada d'entre tres i nou mesos, amb una dedicació màxima de 40 hores setmanals, i es desenvoluparan sota la supervisió d'un tutor de l'empresa i un altre de la Universitat. En acabar-les, l'empresa expedirà un certificat de realització de la pràctica, que constarà al Sistema d'Informació dels Serveis Públics d'Ocupació.
 
Requisits per les empreses col·laboradores
Les empreses que vulguin formar part del conveni, han de ser empreses compromeses amb la qualitat i la posterior inserció laboral dels joves graduats. Aquestes empreses hauran d'establir prèviament un conveni de col·laboració amb el SOC i el Servei d'Ocupabilitat de la UAB els donarà suport administratiu i documental, tot fent d'interlocutor amb aquest organisme.
Per cada oferta publicada, el Servei d'Ocupabilitat fa una preselecció de candidats, i la selecció final correspondrà a l'empresa. La Universitat facilita a la persona graduada la gestió del conveni de pràctiques amb el SOC i farà un seguiment de l'estada i el programa formatiu per assegurar que tinguin un desenvolupament correcte sempre en col·laboració amb el SOC.
 
Podeu consultar tota la informació relacionada amb les pràctiques no laborals i inscriure-us-hi en aquest enllaç a la pàgina web del Servei d’Ocupabilitat de la UAB (teniu totes les opcions al menú de l’esquerra). 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies