Inauguració oficial del curs 2017-2018 a la Facultat de Traducció i d'Interpretació el dijous 30 de novembre

Noti estudi interpret
El proper dijous 30 de novembre la Facultat de Traducció i d'Interpretació inaugurarà oficialment el curs 2017-2018.

20/11/2017

El dijous 30 de novembre, a les 12 del migdia, tindrà lloc la inauguració oficial del curs 2017-2018 a l'aula 004 (Carles Riba) de la Facultat de Traducció i d'Interpretació. Enguany, arran de la commemoració dels cinc-cents anys de l’inici de la Reforma protestant, la Facultat ha convidat Josep-Lluís Carod-Rovira a pronunciar la conferència inaugural, que versarà sobre "Luter, Reforma i traduccions bíbliques, factors de modernització de les llengües nacionals".
Presidirà l'acte el vicerector d’Economia i de Campus de la UAB, Carles Gispert, i hi intervindran Albert Branchadell, degà de la FTI, i el cònsol general adjunt de la República Federal d'Alemanya a Barcelona, Theodor Proffe. L'acte, al qual assistiran els exdegans i les exdeganes de la Facultat, també donarà el tret de sortida a la celebració del 25è aniversari de la FTI i Francesc Parcerisas dirà unes paraules en nom de tots ells.
Com a cloenda, hi haurà una actuació musical a càrrec del duet Fononèsia, format per la soprano catalana Mireia Latorre i el viola de gamba eslovac Peter Krivda.
En acabat, al pati japonès, tindrà lloc la inauguració del poema mural "Andreu Nin retorna a Catalunya" de Joaquim Sala-Sanahuja.




Josep-Lluís Carod-Rovira és director executiu de la Càtedra sobre Diversitat Social de la Universitat Pompeu Fabra. Del 2006 al 2010 va ocupar el càrrec de vicepresident del Govern de la Generalitat de Catalunya i, entre el 2003 i el 2004, el de conseller en cap. També ha estat diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), partit que va presidir entre el 2004 i el 2008. Ha escrit diversos llibres, entre els quals Autor de Rovira i Virgili i la qüestió nacional (1994), Marcel·lí Domingo, de l'escola a la República (1988), Tornar amb la gent (1997), Jubilar la Transició (1998), El futur a les mans (2003), La nova Catalunya (2003), o Noms que perduren (2005). Els darrers títols que ha publicat són La passió italiana (Edicions 3 i 4, 2014), Les religions a Catalunya (Pagès editors, 2015), i Història del protestantisme als Països Catalans (Edicions 3 i 4, 2016), un estudi aprofundit, que és fruit de cinc anys de recerca, sobre el primer moviment de masses antijeràrquic de tot Europa que comportà un canvi històric a tot el món occidental, no sols religiós, sinó també polític, econòmic, cultural i lingüístic.



El duet Fononèsia està format per la soprano catalana Mireia Latorre i el viola de gamba eslovac Peter Krivda. Han ofert recitals de música catalana i occitana en diversos festivals: Festival Déodat de Séverac de Tolosa de Llenguadoc, diversos actes organitzats pel Centre d’Agermanament Occitano-Català, Premis Josep Maria Batista i Roca de l’Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana, etc.
El 2014, la seva proposta “Elissa Gran Reyna” va formar part del catàleg d’activitats artístiques i culturals en el marc de la Commemoració del Tricentenari (1714-2014) del Departament de Cultura de la Generaliat de Catalunya.
En la seva trajectòria musical hi destaca la interpretació de la música antiga i formen part del William Byrd Consort Barcelona.