Impuls per a què dones africanes puguin estudiar a la UAB

SylviaNoiaAfricana

En el marc de l'acord de col.laboració signat per la Fundación Mujeres por África i la UAB,  l'estudiant Sylvia Nana Ohenewah, procedent de Ghana, ha pogut gaudir durant aquest curs d'una beca per cursar el Màster en Ciència Política a la UAB. Per al curs que ve, ja està seleccionada una altra dona africana, procedent de Nigèria.

19/07/2018

En el marc de l'acord de col.laboració signat per la presidenta de la Fundación Mujeres por África, María Teresa Fernández de la Vega, i la rectora dela UAB, Margarita Arboix, signat ara fa un any, l'estudiant Sylvia Nana Ohenewah, procedent de Ghana, ha gaudit durant aquest curs d'una beca per cursar el Màster en Ciència Política a la UAB.

Per a la Sylvia Nana, l'estada a l'Autònoma ha estat molt positiva. "Ha estat una experiència molt interessant, i em sento molt agraïda", va dir aquesta estudiant africana el dijous, 19 de juliol, quan la vicerectora Sara Moreno i el director de la Fundació Autònoma Solidària, Jordi Prat, juntament amb l'equip de persones encarregades d'aquesta estada, la van rebre per valorar l'experiència, a l'edifici Rectorat.

El conveni té per objectiu contribuir a millorar el desenvolupament de l’Àfrica amb el disseny i implementació de projectes i programes destinats a potenciar la col·laboració d’ambdues entitats en l’àmbit de la formació i la recerca universitària.

L'acord ha permès que una estudiant africana com Sylvia Nana Ohenewah hagi pogut desenvolupar els estudis de Máster en Ciència Política de la UAB durant el curs 2017/2018. Per al curs vinent, ja està seleccionada la persona que cursarà el màster amb aquesta beca. Es tracta de la nigeriana Martha Ogochukwu Dennis.

La Fundación Mujeres por África impulsa aquestes beques per a dones africanes en altres universitats espanyoles de fa un temps.

La coordinació d’aquesta estada s’ha realitzat des del Vicerectorat d’Alumnat i Ocupabilitat i tant la Fundació Autònoma Solidària (FAS) com l'International Support Service de l'Àrea de Relacions Internacionals han col·laborat de la iniciativa facilitant la gestió de l’acollida de l’estudiant i proporcionant-li l’acompanyament necessari durant la seva estada.

 

Notícies relacionades

reunió de planificació estratègica Deganat

L’equip de deganat va realitzar el 4 de juliol una reunió de planificació estratègica

L’equip de deganat va realitzar el 4 de juliol una reunió de planificació estratègica a la Torre Vila Puig de la UAB. A la trobada es van revisar alguns dels principals compromisos del programa presentat per l’equip a la Junta de Facultat el febrer d’aquest any. Per a l’impuls i seguiment de les iniciatives principals que s’haurien de dur a terme durant el curs 2018-2019 es va decidir crear dues comissions: de qualitat, i de sinèrgies.
 
Llegir més

Totes les notícies