III Jornades d’Arxius Olga Gallego: 'Nous reptes, Arxivística per a l'endemà'

III Jornades Olga Gallego

Aquestes jornades, organitzades per la Fundación Olga Gallego i que, enguany, se centren en l’e-Administració i la implantació de l’Arxiu Únic Electrònic, tindran lloc els dies 26 i 27 d’octubre, al Rectorat de la Universitat d’A Coruña (Galícia). El termini per presentar comunicacions finalitza l’1 d’octubre.

30/07/2018

Les Jornades d’Arxius Olga Gallego són un conjunt de sessions de debat i intercanvi de coneixement sobre els arxius i la seva comunitat professional. Aquestes sessions, titulades “Nous reptes: Arxivística per a l’endemà”, tindran lloc els dies 26 i 27 d’octubre, a la Sala “Consello de Goberno”, del Rectorat de la Universitat d’A Coruña.

La Fundación Olga Gallego, entitat sense ànim de lucre que vetlla per a la conservació i difusió del patrimoni cultural, organitza aquestes jornades amb la intenció de crear debat al voltant de les noves tendències en arxivística.

Temàtica de les jornades

Enguany, l’objectiu de les jornades és reflexionar al voltant de la implementació de l’Arxiu Únic Electrònic –que cada administració haurà d’implantar a partir de l’octubre de 2018-, i la praxis que hauran de desenvolupar els professionals; així com posar sobre la taula els nous models conceptuals de descripció arxivística que estan sorgint, i que pretenen revolucionar el dia a dia dels/les arxivers/es.

El programa inclou una ponència inaugural de la mà de Fernanda Ribeiro (Universitat de Porto), Rosa Martín Rey (Direcció General de Biblioteques, Arxius i Museus de Madrid), i Joaquim Llansó Sanjuán (Servei d’Arxius i Gestió Documental del Govern de Navarra). Pel que fa al dissabte, 27 d’octubre, intervindran Beatriz Franco Espiño (Subdirecció General d’Arxius de la Comunitat de Madrid), i Ramón Martín Suquía (Arxiu Històric de Protocols de Guipúzcoa).

L’encontre també serà l’ocasió per homenatjar la creadora de la Fundación, Pilar Gallego Domínguez, i dedicar un espai al tema del col·leccionisme, a càrrec dels ponents Félix de la Fuente Andrés (Museo de las Artes Decorativas) i María Luisa Abad Suárez (Sociedad Filatélica, Numismática y Vitolfilica Miño).

Inscripcions i Call for Papers

Les comunicacions per participar en aquestes jornades es poden enviar fins l’1 d’octubre, a través d’aquest enllaç. Les inscripcions tenen un cost de 30 euros, i estaran disponibles fins el 26 d’octubre.

3r Premi Olga Gallego

Una altra de les activitats de difusió de la Fundación és el Premi Olga Gallego, amb l’objectiu de destacar, impulsar i difondre treballs de recerca d’arxivística. La dotació del premi és de 2.000 euros i la publicació del treball. El termini per enviar les candidatures és fins el 31 de desembre de 2018.

 

Notícies relacionades

FGC afectacions fins al setembre

Serveis mínims de transport, a l’agost 2018

Consulta els serveis mínims del transport per accedir al Campus de la UAB, des del sistema de bus intern de la UAB, fins a les línies de Rodalies-Renfe i FGC, o el servei de bus interurbà. A més, hi haurà afectacions en la línia de FGC de Barcelona-Vallès fins al mes de setembre. Llegir més

Totes les notícies