Ignasi Fernández és nomenat membre de l'Acadèmia Ambrosiana

L’Acadèmia Ambrosiana està formada per 300 professors d’universitats d'arreu del món que realitzen estudis i investigacions en tots els àmbits de la cultura. El 22 de novembre, Ignasi Fernández va ser nomenat membre de la classe d’estudis borromaics de l'acadèmia.

04/12/2017

Ignasi Fernández, professor d’història moderna de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha estat nomenat membre de l’Acadèmia Ambrosiana de Milà. El 22 de novembre, en una solemne sessió, va ser investit com a membre de la classe d’estudis borromaics de l’Acadèmia.  
 
Al llarg de la seva trajectòria, Fernández ha publicat una quarantena de capítols de llibre i articles en revistes especialitzades sobre l’edat moderna. Ha escrit també els llibres Felipe II y el clero secular. La aplicación del concilio de Trento (Sociedad Estatal para la Conmemoración de los Centenarios de Felipe II y Carlos V) i Philippe II et la Contre-Réforme. L’Église espagnole à l’heure du concile de Trente (Publisud).
 
L’Acadèmia Ambrosiana és la continuadora de l’Accademia del Dissegno creada per l’arquebisbe de Milà, Federico Borromeo, el 1620, que després es convertí en Acadèmia de Sant Carles Borromeu. El 2008 aquesta institució i l’Acadèmia de Sant Ambrosi es van unir per construir l’Acadèmia Ambrosiana, que vol constituir una comunitat científica de nivell internacional que publiqui treballs en tots els àmbits de la cultura.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies