I Setmana Solidària sobre la salut mental

SetmanaSolidaria
Transtorns mentals, depressió i ansietat o suïcidi són alguns dels temes que abordaran diferents persones expertes a la I Setmana Solidària, que organitzen les facultats de Ciències i Biociències del 23 al 27 d'abril, amb l'objectiu de divulgar temes d’interès des d’un punt de vista científic-social per a implicar la comunitat universitària. Es tractarà la salut mental, coincidint amb la temàtica escollida enguany per la UAB per a sensibilitzar la comunitat.

20/04/2018

Des de les Facultats de Ciències i Biociències de la UAB presenten la "I Setmana Solidaria, una activitat reconeguda i financiada per la Unitat de Dinamització Comunitària que ha organitzat el CEBIO (Consell d'Estudiants de Biociències), que vol tractar temes respecte als quals existeix un tabú social, desinformació i que poden ser d’interès pels estudiants tant a nivell social com acadèmic.

L’objectiu de la Setmana Soliària, que es farà del 23 al 27 d'abril, és la divulgació i el tractament de temes d’interès des d’un punt de vista científic-social per a implicar la comunitat universitària en la causa tractada. Es tractarà la salut mental, coincidint amb la temàtica de Dinamització Comunitària a nivell de la UAB.

També es vol visibilitzar els trastorns mentals, desestigmatitzar-los socialment, adquirir coneixements científics sobre la matèria i concienciar que el rang epidemiològic és molt obert.

Es realitzaran diferents activitats amb la finalitat que convergeixin diferents àrees del coneixement i de l’experiència per a oferir els assistents una visió completa de la salut mental que promogui l’esperit crític enfront aquest tema i elimini l’estigma social existent, afavorint d’aquesta manera la igualtat entre persones que pateixen o han patit un trastorn mental i persones que no.

Cada dia, un tema relacionat amb la salut mental
Durant les jornades, cada dia es tractarà un àmbit diferent relacionat amb la salut mental: dilluns 23 les activitats giraran entorn als trastorns mentals; dimarts 24, les conferències tractaran la depressió i l’ansietat; dimecres 25, es parlarà sobre el suïcidi; dijous 26, sobre el tractament, rehabilitació i prevenció de trastorns mentals, i, finalment, divendres 27, es tractarà l’estigma social entorn a la salut mental.

A través de les activitats, es pretén oferir als assistents una visió completa de la salut mental que promogui l’esperit crític, afavorint la igualtat entre les persones que pateixen o han patit un trastorn mental, i les que no. La I Setmana Solidària ha estat possible gràcies a la col·laboració dels diferents professionals de l’Asociación Española de Neuropsiquiatria (AEN), del CORE Salut Mental, de l’entitat Prevenció de l’Ansietat i la Depressió (PREAD), de Després del Suïcido- Associació de Supervivents (DSAS), de l’Hospital Sant Pau, de l’Associació Suport Salut Mental de Sant Cugat del Vallès i de la Federació Veus.

Les activitats són gratuïtes per a tothom, cada dia de 13:00 hores a 14:00 hores.Totes les activitas es faran a la Facultat de Biociències, a la Sala d’Actes, a excepció de divendres 27, que serà a la Sala de Graus.

PROGRAMA I SETMANA SOLIDÀRIA- LA SALUT MENTAL