Humanitats espacials: creació i disseny de mapes

HumanitatsEspacials18

La Facultat de Filosofia i Lletres acollirà els dies 9 i 10 de juliol un curs de formació de professorat. El curs, obert a tot el professorat de la UAB, tindrà lloc a l’aula 503 de la facultat i serà impartit per Anna Badia i Meritxell Gisbert de 10h a 14h. Es tracta d’una formació organitzada per la Facultat de Filosofia i Lletres i l'IDES-OQD.


30/05/2018

La Facultat de Filosofia i Lletres acollirà els dies 9 i 10 de juliol un curs de formació de professorat. El curs, obert a tot el professorat de la UAB, tindrà lloc a l’aula 503 de la facultat i serà impartit per Anna Badia i Meritxell Gisbert de 10h a 14h. Es tracta d’una formació organitzada per la Facultat de Filosofia i Lletres i l'IDES-OQD que pretén potenciar l’ús dels mapes per part dels docents.

Els mapes són una eina d’un gran potencial per a entendre i explicar la distribució espacial de fenòmens, siguin de la naturalesa que siguin. La generalització de la cartografia i dels mapes a internet i als dispositius mòbils, ha obert infinites possibilitats de representació de diferents fenòmens en forma de mapes i en facilita la seva creació. Els obstacles tècnics associats a la creació de mapes en el camp de les ciències socials i de les humanitats, ha menystingut el paper dels mapes com a eina comunicativa.

La Facultat de Filosofia i Lletres integra diferents investigadors i docents de diferents branques de coneixements que poden veure en la creació i l’ús dels mapes una oportunitat per a complementar les seves activitats docents i investigadores.  És per això, que aquest curs vol oferir habilitats tècniques, eines, recursos i fonts de dades a les diferents disciplines que integra la Facultat com la Història, la Filosofia, la Filologia, l’Antropologia o la Musicologia. I, anant més enllà de la creació d’un simple mapa, on es representi la localització de diferents assentament prehistòrics o les diferents variants dialectals, per exemple, l’objectiu del curs també serà aportar eines que ajudin a entendre les relacions espacials entre diferents fenòmens que es localitzen en l’espai. Alguns exemples d’aquest darrer cas són: la creació d’un mapa d’isòcrones de la influència de l’ús de diferents mots; l’explicació de l’avanç de les tropes napoleòniques a partir de la modelització del terreny; la creació d’un mapa de calor que mostri la concentració espacial de concerts de música ètnica, entre altres aplicacions.

Per a més informació, feu clic al Programa del Curs. Així mateix, és necessària realitzar la inscripció prèvia.  


 

Notícies relacionades

El professor Jordi Julià guanya el premi València 2018

El professor Jordi Julià guanya el Premi València 2018

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha concedit el Premi València a Jordi Julià, professor del Departament de Filologia Espanyola de la UAB per la seva obra Shakespeare i el desig, en la categoria de poesia en valencià. Llegir més

Totes les notícies