"Hem emprès una nova línia estratègica de formació i internacionalització"

Directora de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, Montserrat Iglesias-Lucía
A l'article "La formació en seguretat privada, un actiu permanent", la Dra. Montserrat Iglesias-Lucía parla sobre el mètode formatiu de l'Escola y la seva aposta per a la internacionalització, en el número 445 de la revista Seguritecnia del mes de setembre.

04/10/2017

La Dra. Montserrat Iglesias-Lucía, directora de l'Escola de Prevenció i Seguretat Integral, ha escrit l'article titulat "La formació en seguretat privada, un actiu permanent", al Nº 445 de la revista Seguritecnia del mes de setembre.

La directora comença narrant la història de l'Escola, nascuda al 1998 com la primera institució universitària del país dedicada als estudis en prevenció i seguretat. Fins aquell dia, els professionals del sector "eren grans autodidactes que, a través de la seva experiència laboral, implementaven protocols d'actuació i pautes de treball". Donant peu a la primera generació de tècnics en prevenció i seguretat amb una visió integral, amb "una nova ciència de la seguretat".

En l'article es fa incís a la necessitat de les empreses i organitzacions de reforçar les seves actuacions preventives com a garantia de compliment dels seus objectius. Una feina que requereix de coneixement multidisciplinar: "aquesta és la raó per la qual el nostre alumnat es forma en seguretat privada, pública, laboral, tecnològica i en totes aquelles matèries indispensables i transversals de qualsevol àmbit d'especialització professional (director de seguretat, caps de seguretat, detectiu, tècnic superior de prevenció de risc laborals, accés a les forces i cossos de seguretat...".

La peça continua emfatitzant que a l'Escola no només s'aposta per una oferta formativa per una seguretat integral i més preventiva, sinó que capaciti per a la intervenció global. El procés d'internacionalització és una de les noves línies estratègiques de formació per donar a conèixer als estudiants "les polítiques i protocols de seguretat existents a la resta de països, especialment en l'àmbit de la UE".

En aquesta línia, la directora explica quins beneficis té per als estudiants poder participar en els intercanvis i activitats internacionals de la Cooperation Network for Risk, Safety and Security Studies (CONRIS). Formar part de la xarxa CONRIS, com l'última Summer School a Antwerp (Bèlgica) o les setmanes temàtiques, permeten als estudiants intercanviar coneixements en altres contextos i afrontar nous reptes per millorar un sistema cada vegada més global. 

Per acabar, la Dra. Montserrat Iglesias-Lucía ha destacat la necessitat de considerar als professionals de seguretat privada com un 'actiu' per les empreses. Pel que segueixen apostant por una formació tant de Grau com d'especialització.

Llegeix l'article complet.