Gairebé 9 de cada 10 graduats estan treballant

Segons els resultats de l’enquesta de l’Agència per la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), l'ocupació entre titulats universitaris de Grau, Màster i Doctorat “se situa gairebé a l’alçada d'abans de la crisi”.

13/07/2017

El 90% dels titulats del sistema universitari català (Graus, Màsters i Doctorats) entre els cursos 2012-2013 tenen una feina i, majoritàriament, amb funcions universitàries. Les persones amb més nivell educatiu tenen un major motor d’ocupabilitat respecte a la població d’entre 25 i 44 anys, en comparació amb l'última Enquesta de Població Activa del primer trimestre del 2017.

L’Agència ha publicat els resultats de la sisena edició d’aquest estudi d’inserció laboral amb un 48,1% de persones enquestades de totes les universitats públiques i privades catalanes, i un total de 31 centres adscrits. Segons la institució, aquest estudi comparatiu és el més complet fins ara, amb aproximadament 17.500 graduats universitaris, 8.750 titulats de màster i 1.500 doctorats enquestats.
 
El cas de l’Escola de Prevenció i Seguretat Integral

L'ocupació ha augmentat gairebé 5 punts respecte al 2008 per als titulats universitaris. En l’enquesta, les xifres mostren que un 88,1% dels titulats de l’Escola troben la seva primera feina abans de 3 mesos, i el 90% ja treballen durant el primer any.
 
L’estudi també aporta informació d’altres aspectes com la valoració que fan els titulats universitaris de les competències transversals, amb tendència positiva. Les millors competències adquirides durant la formació universitària són l’expressió oral, la informàtica i el lideratge. Però l’estudi també destaca que els idiomes comencen a prendre relleu, gràcies a la cada vegada més necessitat d’aquesta competència en els llocs de treball.

La taxa d’ocupació és majoritàriament en el sector privat en els casos dels titulats graduats i de Màster. La principal via per trobar feina per als titulats universitaris són els contactes i Internet. Tot i així, segons l’estudi de l’AQU, les pràctiques durant l’estudi “continuen essent una bona via d’inserció”.

 

Notícies relacionades

Perspectives en l'ús dels drons per part dels cossos policials

El coordinador del Curs de Pilots i Operadors de Drons, Joan Pérez i Arteaga, va participar en una taula rodona sobre la videovigilància en el món local, el passat 18 d’abril, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), on va explicar les condicions perquè un cos policial operi drons. 
Llegir més

Totes les notícies