Ferran Izquierdo, John Etherington i Laura Feliu editen l'obra 'Political Islam in a Time of Revolt'

Ferran Izquierdo, John Etherington i Laura Feliu, professors de la Facultat, han editat conjuntament l’obra Political Islam in a Time of Revolt, on també hi han participat els professors de la UAB: Rachid Aarab i Francisco Veiga, i els doctors per la UAB Fernando Navarro i Athina Lampridi-Kemou.

28/11/2017

Els professors de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia Ferran Izquierdo, John Etherington i Laura Feliu han elaborat una obra que explora el protagonisme polític i social dels grups islamistes a l'Orient Mitjà en els últims anys.

Aquest volum ens ajuda a comprendre la naturalesa i el desenvolupament de l'islam polític organitzat durant les darreres dècades en diversos països àrabs i mediterranis: Mauritània, el Marroc, Algèria, Tunísia, Líbia, Egipte, Síria, el Líban, els Territoris Palestins i Turquia. El llibre identifica els actors socials i polítics centrals islàmics, traça les seves diferències ideològiques i similituds, i analitza les relacions de poder tant dins com entre aquestes organitzacions en el context de la inestabilitat política i la incertesa.

Així doncs, es tracta d’una obra d'interès per als estudiants i acadèmics en un ampli ventall de disciplines, incloses les ciències polítiques i la sociologia. Aquesta publicació s’ha realitzat en el marc del projecte d’investigació en el que col·laboren els tres editors: Dinámicas y actores transnacionales en Oriente Medio y Norte de África (MENA): Una genealogía de élites y movimientos sociales entre lo local y lo global.

Els tres coautors de l’obra són professors de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ferran Izquierdo és professor de Relacions Internacionals, i la seva investigació se centra en la sociologia del poder i en el món àrab. Per altra banda, John Etherington és investigador en Ciències Polítiques i la seva recerca se centra principalment en temes com la governança territorial, el nacionalisme i, més recentment, l'islamisme en el món àrab. Per acabar, Laura Feliu també és professora de Relacions Internacionals i ha treballat i publicat àmpliament sobre promoció internacional de drets humans i relacions internacionals de la regió MENA.

L’editorial que s’ha encarregat de l’edició del llibre és Palgrave McMillan, que ha posat el llibre a la venta al seu web tant en format físic com online, i es pot descarregar sencer (99 dòlars) o per capítols (per 29,95 dòlars cada capítol). També es pot comprar a través d’Amazon.

Aquí hi trobareu més informació sobre Political Islam in a Time of Revolt.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies