Exposició Mapuche

Exposició mapuche

 L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) acull l'exposició fotogràfica "Mapuche, una cultura en resistència"

19/09/2017

 L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) acull l'exposició fotogràfica "Mapuche, una cultura en resistència" que té com a objectiu visibilitzar la lluita d'aquesta cultura indígena present a Xile i Argentina per reivindicar els seus drets i tradicions enfront dels poders governamentals i econòmics. 
 
La mostra, que s'inaugura oficialment el proper dimecres dia 20 de setembre a les 17 hores, pot visitar-se al vestíbul de l’ICTA-UAB fins el dia 5 d'octubre. Organitzada pel col·lectiu Trawun, pretén aprofundir en la realitat de la cultura Mapuche i la seva lluita històrica per preservar la seva cultura a través d'una sèrie de vint fotografies d'autors destacats com Cristián González, Claudio Rojas, Fernando Lavoz i Felipe Durán. Durant la inauguració hi haurà una exhibició de danses i música mapuche.
 
La recent desaparició de Santiago Maldonado durant una mobilització Mapuche per a la recuperació de territori ocupat en l'actualitat per un grup empresarial tèxtil a la província de Chubut (Argentina), fa més necessari que mai conèixer la seva resistència cultural i territorial quotidiana al Sud de Xile i Argentina.
 
L'exposició fotogràfica està composta de dues temàtiques. La primera enfocada a la denúncia pública sobre la vulneració dels drets humans que estan patint el poble Maputxe a Xile. La segona, recull aspectes culturals d'aquest poble a través de registres d'activitats quotidianes, com ara jocs, cerimònies i manifestacions artístiques. L'exposició permet conèixer una mica més la forma de vida dels Mapuche, proporcionant les condicions per a una reflexió al voltant dels impactes i les estratègies de supervivència territorial i cultural als que s'exposen pobles i comunitats indígenes i camperoles en els conflictes ambientals a nivell global

 

Notícies relacionades

European Researchers' Night

European Researchers’ Night 2018

Des de les Facultats de Ciències i Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona UAB, us comuniquem que la UAB participarà a la European Researchers’ Night. Es tracta d'un esdeveniment públic a escala europea dedicat a la ciència popular i l'aprenentatge divertit. Llegir més

Totes les notícies