Exposició Mapuche

 L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) acull l'exposició fotogràfica "Mapuche, una cultura en resistència"

19/09/2017

 L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) acull l'exposició fotogràfica "Mapuche, una cultura en resistència" que té com a objectiu visibilitzar la lluita d'aquesta cultura indígena present a Xile i Argentina per reivindicar els seus drets i tradicions enfront dels poders governamentals i econòmics. 
 
La mostra, que s'inaugura oficialment el proper dimecres dia 20 de setembre a les 17 hores, pot visitar-se al vestíbul de l’ICTA-UAB fins el dia 5 d'octubre. Organitzada pel col·lectiu Trawun, pretén aprofundir en la realitat de la cultura Mapuche i la seva lluita històrica per preservar la seva cultura a través d'una sèrie de vint fotografies d'autors destacats com Cristián González, Claudio Rojas, Fernando Lavoz i Felipe Durán. Durant la inauguració hi haurà una exhibició de danses i música mapuche.
 
La recent desaparició de Santiago Maldonado durant una mobilització Mapuche per a la recuperació de territori ocupat en l'actualitat per un grup empresarial tèxtil a la província de Chubut (Argentina), fa més necessari que mai conèixer la seva resistència cultural i territorial quotidiana al Sud de Xile i Argentina.
 
L'exposició fotogràfica està composta de dues temàtiques. La primera enfocada a la denúncia pública sobre la vulneració dels drets humans que estan patint el poble Maputxe a Xile. La segona, recull aspectes culturals d'aquest poble a través de registres d'activitats quotidianes, com ara jocs, cerimònies i manifestacions artístiques. L'exposició permet conèixer una mica més la forma de vida dels Mapuche, proporcionant les condicions per a una reflexió al voltant dels impactes i les estratègies de supervivència territorial i cultural als que s'exposen pobles i comunitats indígenes i camperoles en els conflictes ambientals a nivell global

 

Notícies relacionades

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

Convocatòria d’aturada

Davant de l’empresonament dels dirigents de les associacions Òmnium Cultural i Assemblea Nacional Catalana, ordenat ahir per l’Audiència Nacional, des de la confiança en la independència de l’administració de justícia, la Universitat Autònoma de Barcelona lamenta el que pensa que és una mesura totalment desproporcionada i inoportuna. Per aquest motiu s’afegeix a la convocatòria d’aturada de 15 minuts convocada a les 12.00h., que es farà a l’entrada principal de tots els centres, per expressar el rebuig a l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, en un moment que el diàleg i la negociació haurien de ser les vies per abordar el desacord polític que viu Catalunya.
Llegir més

Totes les notícies