Exposició Mapuche

 L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) acull l'exposició fotogràfica "Mapuche, una cultura en resistència"

19/09/2017

 L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) acull l'exposició fotogràfica "Mapuche, una cultura en resistència" que té com a objectiu visibilitzar la lluita d'aquesta cultura indígena present a Xile i Argentina per reivindicar els seus drets i tradicions enfront dels poders governamentals i econòmics. 
 
La mostra, que s'inaugura oficialment el proper dimecres dia 20 de setembre a les 17 hores, pot visitar-se al vestíbul de l’ICTA-UAB fins el dia 5 d'octubre. Organitzada pel col·lectiu Trawun, pretén aprofundir en la realitat de la cultura Mapuche i la seva lluita històrica per preservar la seva cultura a través d'una sèrie de vint fotografies d'autors destacats com Cristián González, Claudio Rojas, Fernando Lavoz i Felipe Durán. Durant la inauguració hi haurà una exhibició de danses i música mapuche.
 
La recent desaparició de Santiago Maldonado durant una mobilització Mapuche per a la recuperació de territori ocupat en l'actualitat per un grup empresarial tèxtil a la província de Chubut (Argentina), fa més necessari que mai conèixer la seva resistència cultural i territorial quotidiana al Sud de Xile i Argentina.
 
L'exposició fotogràfica està composta de dues temàtiques. La primera enfocada a la denúncia pública sobre la vulneració dels drets humans que estan patint el poble Maputxe a Xile. La segona, recull aspectes culturals d'aquest poble a través de registres d'activitats quotidianes, com ara jocs, cerimònies i manifestacions artístiques. L'exposició permet conèixer una mica més la forma de vida dels Mapuche, proporcionant les condicions per a una reflexió al voltant dels impactes i les estratègies de supervivència territorial i cultural als que s'exposen pobles i comunitats indígenes i camperoles en els conflictes ambientals a nivell global

 

Notícies relacionades

La UAB organitza una Caminada especial pel 50 aniversari de la UAB

En el marc del 50è aniversari de la UAB l'Oficina de Medi Ambient ha organitzat una caminada el dijous, 19 d'abril, que fa un recorregut pels indrets més emblemàtics del campus. La ruta -que forma part de la Setmana Saludable i Sostenible- vol despertar l’interès de totes aquelles persones que vulguin saber més de la universitat i els canvis que hi ha hagut en el seu territori. Llegir més

Període de canvi d'estudis

Des de la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona us comuniquem que teniu obert el període de canvi d'estudis.

La sol·licitud del Canvi d'Estudis es podrà realitzar del dia 1 de Març al dia 03 d'Abril.


Llegir més

Totes les notícies