Exposició “Manresa, capital de la cultura catalana 2018”

Amb motiu del reconeixement de la ciutat de Manresa com a nova Capital Cultural Catalana del 2018 (Manresa CCC’18), la Biblioteca d’Humanitats organitza una exposició sobre la ciutat. Aquesta exposició, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa i amb Sibhil·la (Servei Informació Bibliogràfica i de Documentació d’Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya), estarà present durant tot el mes de març.

12/03/2018

La iniciativa vol reivindicar el capital cultural i patrimonial del qual disposa la capital del Bages així com el seu ampli teixit associatiu: el llegat de Sant Ignasi de Loiola, el patrimoni arquitectònic i museístic, els costums culturals, o altres iniciatives tan importants com la Fira Mediterrània i el Teatre Kursaal. En aquest sentit, aquest projecte neix a quatre anys vista, ja que conclourà el 2022 quan es commemori el 500è aniversari de l’adveniment de Sant Ignasi de Loiola.
 
Així doncs, l’exposició pretén visibilitzar la riquesa cultural més rellevant de Manresa i també acollirà una secció dedicada als manresans més reconeguts en els àmbits de la literatura, la història i la música.
 
La iniciativa Capital Cultural Catalana va néixer en el marc de l’Organització Capital de la Cultura Catalana l’any 2004 i té els seus orígens en el títol de Capital Europea de la Cultura que confereix la comissió i el parlament europeu des del 1985.

 

Notícies relacionades

Setmana Saludable i Sostenible

Del 16 al 20 d'abril tindrà lloc la IX Setmana Saludable i Sostenible a la UAB: més de 50 activitats (tallers, conferències, caminades, cursa, esports, entre d'altres) adreçades a la comunitat per tal de difondre un estil de vida saludable. A més, dimecres i dijous arribaran food-trucks amb menjar i música en directe. Llegir més

Presentació de la Gramàtica de la llengua catalana i de l'Ortografia catalana de l'IEC

El proper dimecres 21 de març de 12.00h a 14.00h, la Sala d’ Actes de les Facultats de Ciències i Biociències (edifici C) prendrà el relleu a la Facultat de Filosofia i Lletres i acollirà la presentació de la Gramàtica de la llengua catalana i de l'Ortografia catalana de l'IEC, l’acadèmia de la llengua catalana. L’acte, que estava previst pel dia 28 de febrer, es va ajornar a causa de les condicions meteorològiques adverses que van afectar tot el territori.

Llegir més

Totes les notícies