European Researchers’ Night 2018

European Researchers' Night
European Researchers' Night 2018 - #MSCAnight

Des de les Facultats de Ciències i Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona, us comuniquem que la UAB participarà a la European Researchers’ Night 2018.
Es tracta d'un esdeveniment públic a escala Europea dedicat a la ciència popular i l'aprenentatge divertit.

18/07/2018

Cada any al 28 de Setembre, al voltant de 30 països i més de 300 ciutats col·laboren per promoure i acostar la ciència a la ciutadania, iniciativa que compta amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona UAB i les investigadores i investigadors dels seus centres de recerca.

A quin esdeveniment t'agradaria assistir?

Cada any, centenars d'esdeveniments tenen lloc simultàniament a Europa i als països veïns. El 2018, els esdeveniments tindran lloc el divendres 28 de Setembre a més de 340 ciutats de tot Europa i països veïns.

Vegeu l'esdeveniment més proper a continuació: mapa interactiu

A Brussel·les, la Comissió Europea i el Parlament Europeu organitzen un esdeveniment especial del dimarts 25 al dimecres 26 de Setembre anomenat "Science is Wonder-ful-European Researchers' Night".

Tots els esdeveniments són recolzats per la Comissió Europea com a part de les "Actions Marie Skłodowska-Curie", finançades amb el programa Horitzó 2020, per impulsar les carreres de les investigadores i investigadors i apropar la ciència i la recerca a la ciutadania.

Per què participar?

Es tracta d'un esdeveniment públic a escala Europea dedicat a la ciència popular i l'aprenentatge divertit. Té lloc cada any al Setembre, les European Researchers’ Night s'han organitzat cada mes de Setembre des de 2005. Alguns esdeveniments passats han rebut premis nacionals. El 2015, l'esdeveniment va celebrar el seu desè aniversari.

El 2017, hi van participar prop de 1,1 milions de ciutadanes i ciutadans amb més de 21000 investigadores i investigadors, en aquests esdeveniments científics.

Els esdeveniments mostren el que realment fan els investigadors i les investigadores per a la societat de manera interactiva i atractiva, promovent carreres de recerca per als joves i els seus pares.

Lluita contra el càncer, aturar l'escalfament global, evitar la fam i la sequera al món, inventar dispositius per a persones amb discapacitat i fer que la vida humana sigui més fàcil pel pacient, promoure l'igualtat social i de gènere, aquests són alguns dels reptes en els que treballem plegats.

La European Researchers’ Night és una oportunitat on gaudir de la ciència amb la família, els amics, la vostra escola o pel vostre compte, on podràs participar en les activitats de ciència preparades per la jornada - Gran entreteniment garantit!

Consulteu les preguntes més freqüents sobre la European Researchers’ Night.

Science by and for Society

 

Notícies relacionades

Totes les notícies