"Estiu 1993" inicia el camí cap als Òscar

carla simon

La pel·lícula “Estiu 1993”, dirigida per l’ex-alumna de la Facultat Carla Simón (2004-2009), ha estat escollida per representar a Espanya en la 90ª edició dels Òscar.

12/09/2017

La pel·lícula està basada en la història personal de la directora i explica el procés que va viure arran de la mort dels seus pares i el seu trasllat a casa dels seus oncles materns: “la pel·lícula explica el primer estiu que la Frida passa amb la seva nova família, com d’alguna manera han de transformar les seves relacions, i com a la vegada la nena ha d’entendre el que significa la mort de la seva mare i el fet que no la tornarà a veure” (https://goo.gl/DVQpmM ). Estiu 1993 aprofundeix, així, en el dolorós i dramàtic camí que representa per a un nen entendre la mort dels seus progenitors.
Estiu 1993 sorgeix, tal com explica la mateixa Carla Simón, com un procés natural per explicar les coses que ella entenia i coneixia bé: “Sempre he tingut una família amb moltes històries i el desig de fer cinema ha anat una mica en paral·lel a descobrir que hi havia moltes històries que m’interessava explicar”  (https://goo.gl/DVQpmM ).

 La passió de la Carla pel cinema la va portar, després de llicenciar-se en comunicació audiovisual a la UAB, a anar a Califòrnia a cursar Film Studies a través d’una beca de mobilitat. Aquesta experiència la va acabar de convèncer per continuar en el camí del cinema i va ser així com va anar a Londres per estudiar un màster a la London Film School. Precisament fou entre Califòrnia i  Londres on es va començar a gestar “estiu 1993”.

La història de la Carla Simón ha convençut al jurat de l’Acadèmica de Cinema que l’ha escollit com la representant espanyola en la cursa dels Òscar per davant de “Abracadabra” (Pablo Berger, 2017) i “1898. Los últimos de Filipinas” (Salvador Calvo, 2017). Li queda per davant el repte d’acabar formant part de les cinc pel·lícules que passaran a la fase final. De moment, “Estiu 1993” ja té sota el braç el premi a millor òpera prima de la Berlinale, el gran premi especial del jurat en la secció Generation Kplus també de la Berlinale i ha estat premiada en d’altres festivals com Cannes, el festival Inernacional de Cinema d’Istambul, Odesa o el Bafici.

La pel·lícula ja ha fet el salt a nivell internacional i s’ha estrenat a França, Holanda, Bèlgica i també es podrà veure als Estats Units.

 

Notícies relacionades

Bicicleta Facultat de Veterinària

Quarta edició del repte "A la UAB en bici"

La UAB obre un nou període per a participar en el repte “A la UAB en bici”, dirigit a tota la comunitat universitària. Es comptaran els quilòmetres recorreguts entre el 15 de maig i el 15 de juny per totes les persones inscrites. Llegir més

Totes les notícies