El projecte "Vallès industrial" rep 1,5 milions d'euros de fons europeus

El projecte
El projecte "Vallès industrial: innovació i disseny de la indústria europea" té un cost total de 3,1 milions d'euros i estarà cofinançat per la Generalitat i els fons FEDER. La UAB crearà un "Observatori d'intel·ligència competitiva: tecnologies i tendències socials".

21/06/2018

La determinació d'un pla operatiu consensuat pels ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Castellar del Vallès, la Fundació de Disseny Tèxtil (FUNDIT), la Fundació Parc Taulí i la UAB ha tingut la seva recompensa. L'aposta conjunta d'aquest territori per marcar una estratègia de futur basada en el potencial de la zona respecte al disseny i la innovació en sistemes industrials ha estat considerada per la Generalitat com un projecte mereixedor del cofinançament del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Això fa que el projecte "Vallès industrial: innovació i disseny de la indústria europea" sigui un dels quatre Projectes d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de l'àmbit metropolità de Barcelona aprovats.

El projecte parteix d'una base d'estudi previ des dels municipis, que ha permès identificar l'especialització econòmica amb més opcions per accedir als fons europeus adreçats a millorar el desenvolupament econòmic i la competitivitat territorial. En aquest punt, l'administració ha comptat amb el suport d'agents locals han plantejat un pla per posicionar el Vallès com a impulsor especialitzat de la innovació i el disseny en els sistemes industrials. Entre d'altres coses, amb aquest projecte es vol fomentar el suport a la cultura emprenedora i la descoberta de noves tecnologies, nous productes i servei en l'àmbit de la innovació i el disseny aplicat a la indústria amb l'objectiu final d'aconseguir professionals qualificats i un territori amb competències reforçades en aquest àmbit.

El cost total del projecte "Vallès Industrial" és de 3,1 milions d'euros i rep una subvenció d'1,5 milions d'Europa per desenvolupar diferents operacions. L'Ajuntament de Sabadell serà l'entitat coordinadora del pla. Per la seva banda, la UAB crearà un "Observatori d'intel·ligència competitiva: tecnologies i tendències socials" per a que empreses puguin mantenir-se informades de l'evolució del sector i de la competència. D'aquesta manera, les empreses disposaran d'una eina personalitzable, que els permeti rebre informació ajustada al seu perfil automàticament i poder utilitzar aquesta informació.