Declaració del Claustre

Logotip de la Universitat Autònoma de Barcelona

El Claustre de la Universitat Autònoma de Barcelona va aprovar, el 22 de novembre passat, una moció sobre la situació política que s'està vivint a Catalunya.

22/11/2017

En els últims anys estem vivint a Catalunya un conflicte polític que malauradament no ha trobat un espai de debat que hagi permès avançar cap a una resolució i que s'ha agreujat dramàticament en els darrers mesos. Actualment, després de la declaració del Parlament de 27 d'octubre de 2017, les institucions d'autogovern estan intervingudes per l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, hi ha polítics i dirigents d'associacions independentistes empresonats provisionalment i altres es troben a l'estranger en espera de decisions relacionades amb procediments judicials en curs.
 
La situació actual és un fet insòlit en els darrers quaranta anys a Catalunya i en el context europeu. Les universitats catalanes, i especialment la UAB, sempre han estat un espai de lluita per les llibertats, i per aquest motiu no poden romandre en silenci davant la greu situació política.  
 
Per aquests motius, el Claustre de la UAB:
 
- Exigeix la immediata posada en llibertat de les persones empresonades, algunes de les quals estan o han estat vinculades a la nostra universitat. 
- Lamenta profundament les mesures polítiques excepcionals que han suposat la intervenció de l'autogovern de Catalunya. 
- Insta l'Equip de Govern a:
 
- Donar suport a les iniciatives adients amb l’esperit d’aquesta declaració.
- Defensar l'autonomia de les institucions catalanes en qualsevol fòrum en què la UAB estigui representada o participi.
- Fer la màxima difusió d'aquesta declaració i, en qualsevol cas, fer-la arribar a institucions espanyoles, europees i internacionals rellevants. 
 
El Claustre expressa la seva convicció que el diàleg i la negociació han de configurar el marc en el qual s'afrontin els problemes que ens afecten. La crisi actual és fonamentalment política. Per aquesta raó, apel·lem el conjunt d'actors polítics perquè facin tots els esforços necessaris per reconduir el conflicte i per intentar trobar una solució que pugui obtenir el màxim consens.

 
 
Bellaterra (Cerdanyola del Vallès), 22 de novembre de 2017
 
 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies