David Jahnke exposa la cultura gastronòmica mexicana a la UAB

Imatge del xef David Jahnke
El docent gastrònom David Jahnke, de la Universidad de Celaya, a Mèxic, va visitar la Universitat Autònoma de Barcelona, on va portar la xerrada “Patrimoni cultural i gastronòmic de Mèxic” el dia 13 de desembre a l’Escola de Turisme.

19/12/2016

El docent i ex xef David Jahnke, amb una experiència de 25 anys al camp de la gastronomia i actual responsable acadèmic de la Llicenciatura de Gastronomia a la Universidad de Celaya, a Mèxic, va visitar el passat dia 13 de desembre l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera.

Jahnke va ser el protagonista de la xerrada sobre “Patrimoni cultural i gastronòmic de Mèxic”, en la qual va presentar la riquesa de la cuina mexicana de les darreres i les actuals generacions. El xef alemany –nacionalitzat mexicà- va tractar temes com la cultura i les tècniques de cocció de la cuina prehispànica, els resultats gastronòmics de la fusió d’ingredients i tècniques a la cuina mestissa i la gastronomia actual i moderna del país, així com la cultura i els diferents patrimonis de Mèxic.

El professor és llicenciat en Gastronomia, Turisme i Nutrició per la mateixa Universidad de Celaya. És expert en la cuina mexicana tradicional i d’autor, així com en tècniques culinàries i cuina italiana, alemanya i francesa, entre altres.

25 anys a les cuines

La trajectòria professional de David Jahnke destaca per una dedicació durant 25 anys com a xef a diversos restaurants. A Alemanya va treballar a les cuines de Dom Hotel i del Gorch Fock Hotel, però l’any 1997 va aterrar a Mèxic, on va continuar amb la seva carrera professional com a xef executiu a l’Hotel Boca Chica, a Acapulco, on va romandre dotze anys. Més tard, va marxar al MX, un restaurant de cuina mexicana contemporània situat a San Miguel de Allende, on va ser xef executiu durant dos anys.

A més a més, compta amb diversos premis i reconeixements per la seva tasca com a docent a la Universidad de Celaya, així com per la seva participació a diferents concursos gastronòmics.