Convocat el Premi Giovanni Pontiero de traducció del portuguès al català

Premis Giovanni Pontiero

El XVII Premi Giovanni Pontiero, enguany, atorgarà el guardó de traducció a una obra literària originalment escrita en portuguès i traduïda al català entre el 2015 i el 2016. El termini per presentar les obres acaba el 18 de setembre i el premi serà atorgat en un acte el 26 d'octubre.

29/06/2017

La Facultat de Traducció i d'Interpretació de la UAB i el Centro de Língua Portuguesa (Instituto Camões de Barcelona) convoquen, per a honorar la figura del gran traductor Giovanni Pontiero, el XVII Premi de Traducció Giovanni Pontiero, que recompensarà amb quatre mil euros l'autor d'una traducció del portuguès al català.

Aquest guardó, que arriba a la dissetena edició, és un reconeixement a les millors traduccions de la llengua portuguesa que es realitzen en català i castellà. El premi també recupera la figura de Giovanni Pontiero (1932-1996), traductor nascut a Glasgow que va impartir classes de literatura llatinoamericana a la Universitat de Manchester durant molts anys. Va desenvolupar una prolífica activitat com a investigador, especialment al camp dels estudis literaris portuguesos i brasilers. A més, va ser traductor d'autors com Clarice Lispector o José Saramago i va obtenir diversos reconeixements internacionals.

Els anys senars, aquest premi s'atorga a la traducció al català d'una obra literària de qualsevol gènere, escrita originalment en portuguès i publicada durant els dos anys anteriors al de la seva convocatòria. Els anys parells, s'atorga a la traducció al castellà. En la present convocatòria, doncs, podrà optar a aquest premi qualsevol traducció al català publicada entre l'1 de gener de 2015 i el 31 de desembre de 2016 que es presenti al premi abans del 18 de setembre.

La resolució del jurat es farà pública a la cerimònia de lliurament del premi que tindrà lloc a la Facultat de Traducció i d'Interpretació de la UAB el 26 d'octubre.

Més informació: Facultat de Traducció i Interpretació
Centro de Língua Portuguesa / Instituto Camões de Barcelona

 

Notícies relacionades

Bicicleta Facultat de Veterinària

Quarta edició del repte "A la UAB en bici"

La UAB obre un nou període per a participar en el repte “A la UAB en bici”, dirigit a tota la comunitat universitària. Es comptaran els quilòmetres recorreguts entre el 15 de maig i el 15 de juny per totes les persones inscrites. Llegir més

Totes les notícies