El proper divendres 20 d'octubre tindrà lloc la cerimònia oficial de graduació dels alumnes dels dos graus de la FTI

Cerimònia de graduació del curs anterior
El divendres 20 d'octubre tindrà lloc la cerimònia oficial de graduació dels alumnes del Grau de Traducció i Interpretació i del Grau d'Estudis d'Àsia Oriental.

26/09/2017

El divendres 20 d'octubre a les 18 hores hom celebrarà la cerimònia oficial de graduació dels alumnes que han acabat els estudis enguany a la Facultat de Traducció i d'Interpretació. La cerimònia tindrà lloc a l'Hotel Campus de la UAB i aplegarà els graduats i graduades dels dos graus de la Facultat, els quals rebran un diploma com a testimoniança del seu pas per la Facultat.

Abans del lliurament de diplomes, l'actor i traductor Roger Batalla parlarà de la seva experiència com a alumne de la Facultat i de la seva trajectòria professional.
Seguidament, Odile Ripoll, professora i exvicedegana de la FTI, parlarà de la seva experiència com a docent i de la celebració del 25è aniversari de la Facultat.
Clourà l'acte una actuació musical a càrrec d'Horacio Curti, mestre de shakuhachi.

Roger Batalla és llicenciat en Traducció i Interpretació per la FTI. Ha treballat com a traductor per a empreses, editorials i per l’administració catalana. Després d'estudiar art dramàtic i cant, començà a treballar com a actor professional. Arran del seu contacte amb l’escena, ha traduït musicals que han estat representats a diverses sales de Barcelona. Ha adaptat, entre d’altres, Avenue Q, The Rocky Horror Show, Aïda, The Wild Party o The Addams Family. També ha traduït obres de text com El cor delator o Las cosas que faltan, entre d'altres. Així mateix, ha coescrit amb el compositor Håvard Enstad el musical Els joves combustibles, basat en l’obra de Robbie Best.

Odile Ripoll va estudiar filologia germànica i prehistòria i historia antiga a la Universitat de Barcelona. Va treballar uns quants anys en l'ensenyament privat. Des de 1977 fins a 2017 ha estat docent com a professora d'alemany (llengua C) a l'Escola Universitària de Traductors i Intèrprets i a la Facultat de Traducció i d'Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Durant 14 anys, des de 1993 fins a 2006, ocupà els càrrecs de secretària acadèmica i vicedegana d'Extensió Universitària en els diferents equips de Deganat.
Va ser membre del grup de recerca GRELT del Departament de Traducció i d'Interpretació.

Horacio Curti començà la seva formació musical com a saxofonista. Més endavant, descobrí el shakuhachi a l'Himàlaia indi i, després de viatjar al Japó per estudiar l'instrument, el 2004 obtingué la titulació de shakuhachi shihan (mestre de shakuhachi). Va ser la primera persona a l'Estat espanyol d'obtenir aquest grau. Des d'aleshores desenvolupa els seus coneixements etnomusicològics aprofundint en les pràctiques musicals japoneses, amb atenció especial a la seva inserció en el seu context social i cultural, sobretot en temes relacionats amb l'estètica sonora i les relacions entre música i diàspora, entre altres. És professor de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i de l'Institut del Teatre de Barcelona. La seva activitat acadèmica i artística l'ha portat a diversos indrets d'Europa, l'Amèrica del Nord, l'Amèrica del Sud i el Japó.

L'any 2009 va editar Ichi, el seu primer disc de shakuhachi en solitari, i posteriorment va publicar el llibre-cd Contes zen: petites històries per despertar, del qual és autor de la música.