Celebrem el 50è aniversari de la Facultat

50AniversariLletres

El dimecres dia 6 de juny de 1968 es va publicar al BOE el decret de creació de la UAB, que va iniciar la seva activitat docent la tardor següent amb els estudis de Filosofia i Lletres i de Medicina. La facultat commemorarà l’efemèride amb un acte que tindrà lloc el matí del dimecres dia 6 de juny a partir de les 11.00 h a l’Auditori de la universitat, ubicat en el nostre centre.

16/05/2018

L’acte constarà de dues parts. De les 11.00 a les 12.30 h es farà el tradicional reconeixement de la tasca duta a terme pel professorat que  es jubila el curs que ara acaba. Es tracta dels professors Jordi Estévez (Dpt. De Prehistòria) i José Luís Martín Ramos (Dpt. D’Història Moderna i Contemporània) i de les professores Maria Campillo (Dpt. De Filologia Catalana) i Anna Estany (Dpt. De Filosofia). Reconeixent la feina d’aquests professors i professores agrairem simbòlicament la feina de totes i tots aquells que han contribuït a fer que el nostre centre sigui la pedra angular de la universitat en docència, recerca, gestió i difusió del coneixement.

A continuació, a les 12.30, hi haurà un acte acadèmic especial. El professor Henri Weber,
(al centre de la fotografia) pronunciarà la conferència: "Un demi siècle après, quel est le bilan de Mai 68?", descrivint el context sociopolític del Maig del 68 a Europa i concretament a França, i arribant als nostre dies.

H. Weber, juntament amb  D. Cohn-Bendit i A. Krivine, fou una de les cares visibles d’un moviment social alliberador, que volia trobar “la platja sota les llambordes” de París. Procedent del moviment trotskista, va fundar la Ligue Communiste Révolutionnaire amb D. Bensaïd; els anys vuitanta va ingressar al PS francès pel qual ha estat senador de la república (1995-2004) i eurodiputat (2004-2014), així com conseller de diversos gabinets ministerials.

El professor Henri Weber (al centre de la fotografia) pronunciarà la conferència: "Un demi siècle après, quel est le bilan de Mai 68?", descrivint el context sociopolític del Maig del 68 a Europa i concretament a França, i arribant als nostre dies.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies