Armand M.: "Des de petit he tingut sempre l'objectiu de viure a Alemanya"

Entrevista a Armand Muñoz Blanco

Armand Muñoz Blanco, estudiant de 4rt del Grau en Turisme, torna a l’Escola després d’un any Erasmus a Dresden (Alemanya). En aquesta entrevista ens explica com estudiar a l'estranger l’han ajudat a millorar i escollir en quin àmbit vol treballar.

05/10/2017

Tenia clar que volia anar a Alemanya, aprendre idiomes i trobar l’àmbit del sector on més podia aportar. El curs passat va marxar d’Erasmus a Dresden, on ho va combinar treballant en dues institucions hoteleres. L’Armand Muñoz és de Terrassa i, actualment, està cursant l’últim curs del Grau en Turisme. Després de passar per tot tipus de tasques i experiències internacionals, finalment ha decidit a quin departament voldria encarar el seu futur.

•  Has desenvolupat tasques de diferents perfils professionals, dins del sector del Turisme, i has fet unes pràctiques internacionals a Itàlia. Quin ha estat l'àmbit que més t’ha agradat fins ara, i perquè?Tinc relativa experiència però ample, que he anat adquirint a base de treballar en diversos llocs. Vaig començar com a information officer a Ciut'art, després com a travel agent a Inytur i vaig fer unes pràctiques internacionals a Venècia durant l'estiu del 2016, com a arrival experience ambassador a l'hotel JW Marriot Venice Resort & Spa. Tot i així, és sorprenent perquè el fet d'haver estat a tots aquests llocs no ha estat necessàriament el que m'ha donat una resposta a aquesta pregunta... De fet, he descobert l’àmbit laboral que més m’agrada a partir de les classes de Recursos Humans, i és precisament en aquest departament on vull enfocar la meva carrera professional.

 

•  Com va ser la teva estada al JW Marriot Venice?, com et vas sentir amb els companys i el context de treball allà?La meva estada al JW Marriott Venice & Spa va ser perfecte. No hi ha cap altre adjectiu per definir-ho, ja que des del primer dia vaig tenir molt suport i ajuda dels meus companys i dels meus superiors. A més, vaig tenir l'oportunitat d'ampliar la meva mentalitat, gràcies a un ambient internacional i diferent. Un altre punt positiu és que vaig millorar molt el meu nivell d’anglès, i també vaig aprendre italià.

•  En què va consistir el procés de selecció?, quines competències creus que et van ajudar a ser seleccionat?
 


El procés de selecció va ser senzill, simplement vaig parlar amb la Melissa Torres, antiga responsable de la Unitat de Pràctiques Internacionals de Turisme i, una setmana després, ja estava a Venècia! Crec que vaig ser seleccionat degut a la meva experiència laboral prèvia dins de l’àmbit turístic, com ara haver treballat per a diferents museus i una agència de viatges.

 

•  Perquè vas decidir fer un Erasmus a Alemanya?
 


Des de petit, he tingut sempre l’objectiu d'anar a viure a Alemanya. M’encanta la seva cultura i el seu idioma.


•  Què tal són els estudis de “Tourism Management” allà? Quines assignatures feies? T’ha servit per ampliar els teus coneixements?
 


Al principi, em pensava que els estudis de Turisme d'allà serien més difícils, ja que els vaig cursar en alemany. Però, a l’hora de la veritat, van resultar ser semblants als d'aquí. La major diferència va ser cultural: els professors em tractaven de vostè i jo havia de respondre d’igual manera.

Feia assignatures com Marketing, Human Resources, Event Management, Process and Quality Management, Personal Skills, Controlling, Tourism Management, Strategic Management i llengua alemana. Cal destacar el fet que, al ser classes més reduïdes, fèiem moltíssimes exposicions orals. I això crec que m’ha ajudat molt a obtenir més confiança a l’hora de parlar amb gent important dins l'àmbit laboral. Apart, això m'ha ajudat a ampliar molt més els meus coneixements en aquest aspecte.

 

•  Mentre has estat fent un Erasmus a Dresden, també has aprofitat la teva estada allà per fer pràctiques al Holiday Inn Express i a dos hotels de la cadena Hilton. Has pogut combinar bé les dues activitats?
 


Quan estudiava a Alemanya, paral·lelament vaig treballar a dos llocs diferents: el Holiday Inn Express com a barkeeper, i a un hotel de la cadena Hilton com a botons, bartender i també a l’Executive Lounge. Podia combinar molt bé les dues activitats, ja que abans que hi haguessin exàmens, la universitat ens donava un període sense fer classe per poder estudiar.


•  Què t'ha semblat la manera de treball a Alemanya?En conjunt, m’han tractat molt bé. Sí que he notat per part d'algun company un comportament desigual, però suposo que això passa a tot arreu. L’ambient de treball varia segons l’empresa, però normalment a Alemanya sempre s’ha de mantenir distància i tractar de vostè.

 

•  Quins objectius tens de cara al futur en el Turisme?
 


El meu objectiu és entrar al departament de Recursos Humans d’algun hotel per tenir experiència en aquest departament i, seguidament, passar a alguna empresa no turística treballant en Recursos Humans.

 

•  Animaries als estudiants de l’Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera a demanar unes pràctiques internacionals i marxar d’Erasmus?
 


Clarament, ja que això et fa més atractiu laboralment parlant i augmenta les teves possibilitats per ser contractat/da en un futur.


Per a més informació sobre com demanar pràctiques internacionals, consulteu aquest enllaç o poseu-vos en contacte amb la coordinadora de les pràctiques internacionals, Gemma Sagué, enviant un missatge a gemma.sague@uab.cat o trucant al 93 592 97 10. 

 

Notícies relacionades

Totes les notícies