“Escaping Japan”, la diversitat i la dissidència al Japó contemporani

Blai Guarné, coordinador del Grau d’Estudis d’Àsia Oriental a la FTI, ha publicat un nou llibre on qüestiona la idea d’un Japó socialment uniforme, i hi assenyala la seva complexitat social i cultural. El llibre, titulat “Escaping Japan: Reflections on estrangement and exile in the twenty-first century”, l’ha publicat l’editorial Routledge.

19/12/2017

El coordinador del Grau d’Estudis d’Àsia Oriental a la FTI, Blai Guarné, ha publicat “Escaping Japan: Reflections on estrangement and exile in the twenty-first century”. Aquest llibre parteix del qüestionament a la idea d’un Japó socialment homogeni i uniforme. Guarné hi assenyala la complexitat social i cultural del país.

L’estudi pren una aproximació etnogràfica i considera dues maneres d’escapar, física i metafòrica.  En aquest llibre, Blai Guarné desenvolupa un marc analític nou per a l’estudi de la diversitat i la dissidència al Japó contemporani. Les recerques etnogràfiques que s’hi desenvolupen interpreten l’experiència “d’escapar” com una pràctica cultural que ha passat desapercebuda en l’estudi acadèmic de la societat japonesa.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies