5 experiències d'emprenedoria, a la 3a fase del 'Curs virtual de generació d'idees i emprenedoria social'

Waynabox
Publicades al Campus Virtual cinc píndoles audiovisuals on quatre alumni i un professor de la UAB comparteixen l'experiència en el desenvolupament dels seus projectes emprenedors: Spora Sinergies, Oskisgames, Carethy, Wordlcoo i Waynabox. S'hi combinen explicació i gràfics.

12/03/2018

Per tal d’accedir a aquestes noves píndoles audiovisuals només cal tenir un NIU (Número d’Identificació Universitària) actiu i vigent, i les inscripcions es poden realitzar en aquest enllaç.
 
Les peces formatives han estat elaborades amb el sistema Polimedia, que permet combinar l’explicació d’una persona experta amb elements gràfics de suport que reforcen i complementen la presentació. El visionat de les píndoles, que tenen una durada d’entre 10 i 12 minuts, ha de seguir un ordre i cal superar un test de quatre preguntes per tal d’accedir a la següent. L'entorn d'aprenentatge (basat en Moodle) ofereix la possibilitat de generar un certificat personalitzat per a l’alumnat que aprovi el test de cada tema.
 
El nou programa inclou les següents experiències emprenedores:
 

  1. Spora Sinergies, a càrrec del seu codirector, Aleix Caussa. Caussa és un emprenedor de Barcelona que va estudiar el Grau de Psicologia i el Màster d’Investigació Social a la UAB.
  2. Oskisgames, a càrrec de la seva CEO, Rita Salavert. Salavert és una emprenedora de Sabadell que va estudiar el Grau de Nanociències i Nanotecnologia a la UAB.
  3. Carethy, a càrrec del seu CEO, Francesc Pont. Pont és professor associat del Departament d’Economia i Empresa de la UAB, a més d’emprenedor en sèrie i assessor d’start ups.
  4. Wordlcoo, a càrrec del seu CEO, Sergi Figueres. Figueres és un emprenedor de Sant Cugat que va estudiar el doble Grau de Dret i ADE a la UAB.
  5. Waynabox, a càrrec d’un dels seus fundadors, Dani Jiménez. Jiménez és un emprenedor de Martorell que va estudiar el Grau d’Enginyeria Informàtica a la UAB.
 
Aquest curs forma part del projecte “Emprenedoria Social i Ètica” –orientat a potenciar les habilitats i les competències basades en la generació d’idees i la resolució de problemes en l’àmbit de l’emprenedoria amb visió social i ètica– i està impulsat pel Vicerectorat d’Alumnat i d’Ocupabilitat, amb el suport del Servei d'Ocupabilitat de la UAB i el seu Programa de Generació d'Idees UAB-Emprèn. Compta, a més, amb el suport del Consell Social de la UAB.
 
UAB-Emprèn aglutina el conjunt d’iniciatives i activitats que es duen a terme a la Universitat amb l’objectiu de promoure la creativitat i l’emprenedoria de forma transversal i interdisciplinària entre l’alumnat. UAB-Emprèn disposa d’un espai de coworking on les persones estudiants i titulades amb noves idees reben suport i assessorament especialitzat per facilitar-ne el seu desenvolupament.