16a edició del Workshop en microbiologia alimentària

Grau de Microbiologia
Del 21 al 24 de novembre, a la Facultat de Veterinària, s'organitza el 16è Workshop en microbiologia alimantària. Es realitzaran ponències de prestigiosos experts, sessions practiques al laboratori, tallers, taules rodones i una mostra amb exposicions d’empreses de microbiologia.

13/11/2017

El Centre d’Innovació, Recerca i Transferència en Tecnologia dels Aliments i el Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB organitzen el XVI Workshop Mètodes Ràpids i Automatització en Microbiologia Alimentaria del 21 al 24 de novembre, a la sala d’actes de la Facultat de Veterinària.

Aquesta jornada, destinada tant a estudiants com a professionals del sector, te per objectiu ampliar i difondre els coneixements teòrics i pràctics sobre mètodes innovadors per detectar, comptar, aïllar i caracteritzar ràpidament els microorganismes habituals als aliments i a l’aigua. Durant els quatre dies es realitzaran ponències de prestigiosos experts nacionals i internacionals, sessions pràctiques al laboratori, tallers, taules rodones i una mostra amb exposicions de més d’una desena d’empreses de microbiologia.

Aquest any, la conferencia inaugural la impartirà José Juan Rodríguez, professor del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB. Parlarà sobre la visió general dels mètodes ràpids i miniaturitzats, i la automatització en microbiologia. Posteriorment, Armand Sánchez, catedràtic de la UAB, explicarà la polymerase chain reaction (PCR) y la seqüenciació gnòmica massiva aplicades a la seguritat alimentaria. Per últim, Rosella Brozzi, autoritat europea per la Seguretat Alimentaria, oferirà la conferencia "Avaluació del additius a base de microorganismes usats en alimentació animal. Abordant el risc de resistències als antimicrobians".

Al llarg de la jornada del 22 de novembre, tècnics de diferents empreses del sector alimentari parlaran sobre el control microbiològic dels aliments, la implantació de sistemes de neteja basats en la bioluminescència i els microorganismes intrusos als productes avícoles.

Per acabar amb les jornades de ponències, el 23 de novembre, Seppo Ilmari, professor de microbiologia a la Universitat de Helsinki, impartirà la conferència "Incertesa de la mesura dels recomptes microbiològics”. Més tard, Xavier Lizana, membre d’Assessoria i Consultoria Sanitària, oferirà eines per la gestió de les auditories d’higiene alimentaria. Finalment, s’acabarà la jornada amb una taula rodona sobre instrumentació en microbiologia dels aliments i les tendències del mercat mundial. El 24 de novembre estarà dedicat integrament a finalitzar les sessions pràctiques de laboratori i a realitzar diferents tallers.

Més informació: Workshop MRAMA