Presentació del Premi Nobel d'Economia 2017

El proper dijous 23 de novembre, a les 12:30h, a la Sala d'Actes de la Facultat, Pedro Rey Biel, professor del Departament d’Economia i Història Econòmica i editor del bloc “Nada es Gratis”, presentarà el treball de Richard H. Thaler, guanyador del Premi Nobel d’Economia 2017.

14/11/2017

Richard H. Thaler, economista i professor a la Universitat de Chicago, ha guanyat el Premi del Banc de Suècia en Ciències Econòmiques del 2017 per la seva contribució a l’economia conductual. Thaler és considerat el pare de l’àrea de Behavioral Finances i és autor dels llibres “Nudge: Improving Decisions about Health, Wealth and Happiness” i “Misbehaving: The Making of Behavioral Economics”. 

Els avenços del Premi Nobel 2017 exploren les conseqüències de la racionalitat limitada, les preferències socials i la mancança d’autocontrol i expliquen la manera com aquests trets humans afecten les decisions individuals, així com els resultats del mercat. El jurat del Premi Nobel va destacar que les contribucions teòriques de l’autor “han construït un pont entre les anàlisis econòmica i psicològica de la presa de decisions individual”.

Recordeu que a la Biblioteca de Socials podeu veure una exposició dels Nobels d'Economia dels últims anys (més informació).

Més informació: Article de Pedro Rey Biel sobre Richard H. Thaler
Cartell de l'acte

 

Notícies relacionades

Tercera edició del repte "A la UAB en bici"

El dia 1 d'abril s'obre un nou període per a participar en el repte “A la UAB en bici”, dirigit a tota la comunitat universitària. Es comptaran els quilòmetres recorreguts entre l'1 i el 30 d'abril per totes les persones inscrites. Llegir més

La UAB organitza una Caminada especial pel 50 aniversari de la UAB

En el marc del 50è aniversari de la UAB l'Oficina de Medi Ambient ha organitzat una caminada el dijous, 19 d'abril, que fa un recorregut pels indrets més emblemàtics del campus. La ruta -que forma part de la Setmana Saludable i Sostenible- vol despertar l’interès de totes aquelles persones que vulguin saber més de la universitat i els canvis que hi ha hagut en el seu territori. Llegir més

Totes les notícies