SERVEI D'INFORMÀTICA

Servei d'informàtica > Des del campus > Connexió sense fils > Documentació addicional

Per connectar un dispositiu a la xarxa física de la Universitat cal disposar d’una roseta “activa”, és a dir, amb senyal de xarxa, i d’una adreça de xarxa vàlida per al dispositiu i la zona on es connectarà.

Els equips nous que es connecten a la xarxa de la UAB amb la configuració corporativa tenen, per defecte, la configuració correcta per ús personal.

Connexió d'ordinadors i/o impressores
 Connexió sense fils 

Objectiu del servei
La xarxa sense fils permet accedir als serveis de la xarxa de dades fent servir equips amb capacitat de connexió per radiofreqüència.

MOLT IMPORTANT: la xarxa sense fils no pot substituir la xarxa fixa
Aquest tipus de xarxa, en entorns grans com el de la UAB, es caracteritzen per la seva inestabilitat, per una ocupació molt alta i per contínues interferències.

Per aquests motius, actualment i mentre no surtin noves tecnologies que millorin algunes de les seves prestacions, la xarxa sense fils en cap cas podrà substituir la xarxa fixa.

Com accedir
Plànols de distribució
Sol·licituds

El primer document d'aquesta llista mostra com accedir pel Portal Captiu; el segon és l'enllaç al configurador d'eduroam i la resta donen informació per la configuració d'eduroam i la solució de possibles problemes.

Recomanem la connexió per eduroam ja que, encara que la configuració sigui en alguns casos una mica més complexa, només caldrà fer-la una vegada i ens servirà per connectar a la xarxa eduroam des de totes les institucions adherides a aquest servei.

Si el vostre equip és Windows 8 o Windows 10 i esteu en un espai de la UAB amb cobertura Wifi, activeu-la i cliqueu sobre la xarxa "eduroam" que us apareixerà a la llista de xarxes disponibles. Poseu el vostre niu@uab.cat i la vostra contrassenya quan us ho demani i ja estareu connectats.

Si el vostre equip és d'una altra varietat de Windows, MAC, Linux, IOS o Android cliqueu a l'enllaç “Client d’autoconfiguració d’eduroam”, seleccioneu la nostra institució de la llista i el sistema us mostrarà un botó per descarregar i instal·lar la versió adequada pel vostre dispositiu. Per la correcta configuració, és molt important introduir el nom d’usuari en el format niu@uab.cat.
Accés a la xarxa sense fils mitjançant el portal captiu (CA, ES, EN) (pdf: 0,10 MB)
Client d'autoconfiguració d'Eduroam
Guia de configuració d'eduroam per Windows XP (CA, ES, EN) (pdf: 2.2 MB)
iPhone: Eliminar perfil eduroam (pdf: 0,34 MB)
Diagnòstic i solució d'incidències Wifi (pdf: 0,58 MB)
 

 

 

2017 Universitat Autònoma de Barcelona