Col·lecció general


La col·lecció de la Biblioteca de Medicina té com a àmbit temàtic les ciències de la salut. Entre les seves 5 seus aplega uns 50,000 llibres de medicina i infermeria.

Llibres. La major part dels fons són actualment llibres, ordenats als prestatges segons la Classificació Decimal Universal (CDU). La major part són a la sala de lectura, però alguns, com les tesis, llibres antics, etc no són de lliure accés i cal demanar-los al taulell d'informació.

Revistes. La Biblioteca té una col·lecció 5000 títols de revistes de ciències de la salut ordenades als prestatges alfabèticament.

Audiovisuals. La BM compta amb amb altres tipus de material com Dvds, cd-Roms, videos VHS, microformes, etc així com els equipaments necessaris per la seva consulta.

La col·lecció d’Infermeria es troba en gran part a la Biblioteca Universitària de Medicina i d'Infermeria Vall d'Hebron. Formada per uns 10.000 documents: monografies, revistes, dvd's i cd-roms, sense comptar la col·lecció digital, comprèn totes les disciplines afins a la infermeria des d'un punt holístic d'atenció i cura del malalt; diagnòstics i models d'infermeria; així com la psicologia, la bioètica, l'antropologia.

Fons Neurociències. Aquest fons, destinat a donar suport als estudis de Neurociències, està especialitzat en documents sobre els components, funcions i trastorns del sistema nerviós; sobre la biologia cel·lular dels diferents tipus neuronals; sobre l'estudi del substrat neurobiològic del comportament i dels processos neurodegeneratius, així com dels tractaments terapèutics en les patologies del sistema nerviós. Està ubicat, amb el topogràfic 577.5, a la Biblioteca de Medicina Bellaterra.

Reserva. Els documents, llibres i revistes, editats des dels inicis de segle XIX fins els anys 50 del XX, que per la seva vàlua han de ser preservats amb unes condicions de consulta  específiques, estan situats al dipòsit de la Biblioteca de Medicina a Bellaterra  i no són de lliure accés. S'han de demanar al taulell de préstec.

La Biblioteca de Medicina posseeix una col·lecció de bibliografia crítica d'història de la medicina moderna i contemporània. És complementari del fons d'història de la ciència de la Biblioteca de Ciència i Tecnologia. Destaquen -relatius a la tuberculosi- els llibres i les revistes de l'Institut Ravetllat-Pla, adquirit recentment per la Biblioteca i que està en procés de catalogació.

Col·lecció Digital. Gran part de la documentació de la BM és digital, accessible des d'Internet, alguns cops de lliure accés, d'altres prèvia identificació com a membres de la comunitat universitària. Hi trobareu més de 5000 de revistes digitals, llibres, tesis doctorals i accés a les bases de dades més importants en ciències de la salut. També des de casa amb el servei ARE.

Des de les biblioteques del Campus Universitari Mar, Vall d'Hebron i Germans Trias i Pujol és pot accedir a les Biblioteques Digital d'aquests hospitals.

Catàleg
Cerca a:

Web mòbil

Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Twitter Canal de notícies de la BM Canal de notícies de la BM Pregunt@ Pregunt@ Servei d'Informació de les Biblioteques - UAB Trobador+ Mendeley Institucional Gestor bibliogràfic Harrison Online PubMed Web of Science Scopus CINAHL Complete