Col·leccions especials


Biblioteca Digital d'Història de l'Art Hispànic (BDHAH)

Aquest portal presenta un recull de la historiografia artística hispànica dels segles XVII, XVIII, XIX i principis del XX, i un sistema d'informació orientat a facilitar la seva consulta. Està dirigit pel Departament d'Història de l'Art i Musicologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, coordinat i realitzat per la Biblioteca d'Humanitats. La documentació consta d'àlbums, catàlegs d'exposicions, estudis d'artistes, estudis d'edificis, tractats, conferències, diccionaris, guies, documentació jurídica i revistes.

La majoria de documents procedeixen d'un bon nombre d'institucions col·laboradores, la resta provenen de la Biblioteca d'Humanitats i del Fons de reserva de la UAB. També s'han incorporat al portal els documents que ja es troben en d'altres repositoris digitals.

http://www.uab.cat/biblioteques/arthispanic
 Arxiu de la Societat del Gran Teatre del Liceu

L’Arxiu està format per un extens corpus documental que va des de la fundació de la Societat l’any 1838, amb la construcció del teatre i la seva inauguració el 1847, passant per l’incendi i reconstrucció del 1861, o per la constitució del Consorci del Gran Teatre del Liceu la temporada 1981-1982. La documentació es tanca l’any 1999.

Es conserva documentació administrativa (actes de les Juntes, el Llibre del Conserge), fotografies de l'època, plaques fotogràfiques de vidre, cartells de les funcions i dels balls que s’hi celebraven, plànols de diferents reconstruccions i reformes, projectes escenogràfics i informes manuscrits sobre escenografia únics a Europa.


www.uab.cat/biblioteques/arxiusocietatliceu

 

Col·lecció de llibres de ciència-ficció de Xavier Úcar

Formada per més de 700 obres de ciència-ficció recollides pel professor Xavier Úcar Martínez, catedràtic del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social de la UAB.

Llegeix la presentació del fons de Xavier Úcar

Trobareu els llibres cercant al catàleg com a autor Col·lecció de ciència-ficció Xavier Úcar

 

Col·lecció Harumi Befu

Degà de l’antropologia del Japó als EUA, el recorregut personal i intel·lectual del Prof. Befu (Stanford University) abasta gran part dels esdeveniments que han marcat el Japó contemporani, des de l’experiència col·lectiva de la guerra fins l’adveniment de la societat multicultural de principis del segle XXI, tot passant per l’expansió econòmica i la perllongada crisi que la succeí a finals del segle XX.

Les seves obres ofereixen una reflexió pionera en l’aproximació crítica a l’estudi de la societat i cultura japoneses que ha contribuït decisivament a superar mites i interpretacions essencialistes. Particularment significatius són els seus treballs en l’estudi del nacionalisme cultural japonès i les seves implicacions en la construcció moderna de la identitat japonesa. El fons que integra la Col·lecció permet resseguir la gènesis de les tesis del Prof. Befu en aquest àmbit, des de les fonts consultades fins als materials i documents objecte de la seva anàlisi, en un llegat de 400 monografies únic en el panorama acadèmic.

Mestre de mestres en l’estudi cultural del Japó, dins i fora de les seves fronteres, la Col·lecció Harumi Befu fa accessible a la comunitat acadèmica una part de la biblioteca personal d’un investigador llur compromís ètic i rigor intel·lectual constitueixen un exemple inspirador per a diverses generacions d’investigadors.

Coordinador de la Col·lecció: Dr. Blai Guarné, Departament de Traducció, d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental, Facultat de Traducció i Interpretació (email: blai.guarne@uab.cat)

Trobareu els llibres cercant al catàleg com a autor Col·lecció Harumi Befu
 Fons personal Francisco Rico

Catedràtic de Literatures Hispàniques Medievals a la UAB i membre de la Real Academia Española.

El fons, de moment, està format per part de la seva biblioteca personal, tant llibres com revistes.

Trobareu els llibres cercant al catàleg com a autor Fons Francisco Rico

 

Catàleg
Cerca a:

Web mòbil

BH Recerca Grups de recerca i altres col·laboracions Accés des de fora de la UAB als recursos digitals E-Gestions La biblioteca en un clic Formació d'usuaris Cursos gratuïts Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Twitter Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Facebook Pregunt@ Pregunt@ Servei d'Informació de les Biblioteques - UAB