FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Apropem la Universitat a 400 joves del Vallès
Sortida programes socioeducatius 27.04.2018 Programes Socials  -  Durant el mes de maig diversos alumnes de les escoles i instituts on col·laboren els programes socioeducatius de la FAS visitaran la UAB. Aquesta sortida vol oferir una visió positiva i motivadora envers l'aprenentatge i és per això que els infants faran activitats vinculades a les facultats i centres de recerca de la universitat.
 
Els programes de voluntariat socioeducatiu de la Fundació Autònoma Solidària celebren un curs més la seva visita tradicional al Campus UAB. Enguany, més de 400 infants i joves participaran en activitats vinculades a les facultats i centres de recerca de la universitat amb els que ja han treballat prèviament a les activitats programades durant el curs pel voluntariat.
 
Aquestes sortides segueixen la filosofia dels programes de voluntariat socioeducatiu, que tenen l’objectiu d’apropar la Universitat als joves i, a més, oferir-los una visió positiva i motivadora de l’aprenentatge.
 
Pel que fa al programa UniX, el proper 7 de maig un total de 70 joves visitaran des de les 8:30h fins les 16h el Campus UAB. Realitzaran activitats com un ruta dinamitzada pel Programa de Medi Ambient de la FAS, un Geocaching matemàtic dinamitzat per les persones becàries d’UniX i diversos tallers sobre disseny de videojocs o construcció de cúpules, entre d’altres jocs i dinàmiques de grup.
 
El programa UniX treballa amb estudiants de la UAB que participen en tallers com a voluntaris i voluntàries i acompanyen joves de primer cicle d'ESO que estudien a Rubí. En aquests tallers es treballa la millora de les competències matemàtiques dels joves i la competència d'aprendre a aprendre.

D’altra banda, el programa Let’s Go! visitarà el Campus el 14 de maig. Uns 140 joves de Badia del Vallès, que treballen amb l’equip de becaris i de voluntariat del programa per millorar les competències en llengua anglesa, gaudiran d’activitats com una gimcana en anglès i la projecció d’una pel·lícula en versió original a la Sala Cinema de la UAB, situada a la Plaça Cívica.
 
La visita dels infants de CROMA 2.0

El programa CROMA 2.0 portarà el 22 de maig 210 nens i nenes per conèixer la universitat i apropar-se als equips de recerca que han participat dels projectes que han fet pels infants durant aquest curs. La visita constarà d’una primera part on es visitaran les instal·lacions dels grups de recerca i facultats i, posteriorment, participaran en una gimcana de descoberta amb proves, reptes i preguntes sobre el Campus UAB.
 
En aquesta sortida, els infants visitaran el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), que va participar amb el projecte de plantes mutants, i també l’Institut de Neurociències (INc). En aquests casos, els infants presentaran un pòster científic amb el seu projecte i després visitaran algunes de les instal·lacions més especials d’aquests centres com la sala in vitro, els hivernacles o els laboratoris.
 
D’altra banda, la Facultat de Ciències de la Comunicació també rebrà la visita dels infants de CROMA, que participaran en tallers de ràdio, premsa i televisió i experimentaran la tasca periodística amb els mitjans de la UAB.
 
Finalment, el centre de recerca SIdis, participarà a través de la professora Mar Morón en una exposició d’obres d’art creades pels infants a la sala d’exposicions de l’edifici Àgora, a la Plaça Cívica.
 
La Fundació Autònoma Solidària aposta per un relació més estreta entre la universitat i els centres educatius, que aconsegueixi despertar l’interès per l’aprenentatge dels infants i joves i la seva vinculació a l’escola. Però no només això, sinó que un dels objectius que persegueixen els programes és que allò que aprenen a l’escola o a l’institut estigui estretament lligat a la seva quotidianitat i que, més enllà, incorporin els estudis superiors com una opció real de futur.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats