FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

La neurociència i les arts visuals al CROMA 2.0
Imatge dels projectes del tercer trimestre de CROMA 17.04.2018 Programes Socials  -  El programa socioeducatiu inicia dos nous projectes amb l’objectiu de despertar l’interès per l’aprenentatge dels infants en ciència i art. En aquesta ocasió, els tallers consten de sis sessions cadascun i hi col·laboren equips de recerca de l’Institut de Neurociències de la UAB, del CRECIM i de Social Inclusion & Disability, a través de la professora Mar Morón.

Les prioritats que es marca la nova línia que pren el programa socioeducatiu de la Fundació Autònoma Solidària, passen per reforçar la vinculació de la universitat amb les escoles de primària i alhora incorporar el treball de les competències bàsiques mitjançant el treball per projectes. És per això que cada trimestre el programa presenta dues noves activitats vinculades a grups de recerca de la UAB.

En aquest tercer trimestre, que va començar després de Setmana Santa, els dos nous projectes s’apropen a la neurociència, en concret als circuits per on arriben els estímuls al cervell, i també a les arts visuals, on els infants reflexionaran sobre la representació artística del “jo”.

Al projecte “El robot de les emocions” hi ha participat l’Institut de Neurociències de la UAB (INc) amb la col·laboració del Centre de Recerca per a l’Educació Científica i Matemàtica (CRECIM) per al seu disseny i implementació. Aquest projecte té per objectiu que els infants coneguin els aspectes característics de la investigació en l’àmbit de les neurociències i  construeixin una primera idea del model de relació dels éssers vius amb l’entorn. És a dir, com funciona i quina resposta dóna el nostre cervell quan rep un estímul (model estímul-resposta), quin és el circuit pel qual la informació arriba al nostre cervell, etc. Després de treballar aquests continguts se’ls proposa el repte d’inventar-se un robot que pugui tenir emocions.

D’altra banda, el projecte “Una passejada artística per identitats creadores: retrats i autoretrats”, ha sigut dissenyat per la professora Mar Morón que forma part del grup de recerca Social Inclusion & Disability (SIdis). Aquest projecte està vinculat a l’educació de les arts visuals i pretén, a partir d’experiències artístiques, apropar l’art i la creació als nens i nenes de les escoles del CROMA 2.0.

Les obres d’art, en aquest cas retrats i autoretrats d’artistes, seran el punt de partida i els referents per a les propostes posteriors que es desenvoluparan durant les sessions. A través d’aquestes imatges els infants podran reflexionar sobre la representació que els artistes han fet de sí mateixos, per arribar més tard a la presentació del “jo” dels infants a través de diversos llenguatges artístics.

Sortida a la UAB

Una de les últimes activitats que realitzarà el programa CROMA 2.0 aquest curs, serà la tradicional visita dels infants a les instal·lacions de la UAB. Enguany, aquesta visita serà el 22 de maig i posarà punt i final als projectes, que es presentaran durant la jornada. A més, els infants participaran en una gimcana de descoberta per la UAB.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats