FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

Celebra el Dia Mundial de la Salut amb la FAS
Dia Mundial Salut 2018 06.04.2018 Salut  -  El 9 i 10 d’abril el voluntariat del Programa de Salut de la FAS dinamitzarà diverses activitats al Campus de la UAB. Durant aquests dies la comunitat del campus podrà assistir a tallers de mindfulness, salut física i sexual i es podran fer gratuïtament proves ràpides del VIH.
 
En el marc del Dia Mundial de la Salut, el voluntariat del Programa de Salut de la FAS ha organitzat una jornada plena d’accions relacionades amb la salut mental, física i sexual. Amb l’objectiu de sensibilitzar i visibilitzar aquests temes, s’oferirà als estudiants i membres de la comunitat UAB diverses activitats durant els dies 9 i 10 d’abril.

En primer lloc, ActuaVallès oferirà la possibilitat de fer-se proves ràpides del VIH gratuïtes. Totes les persones que estiguin interessades en fer-se la prova se la podran fer de forma totalment confidencial assistint al Centre de Recursos per a Col·lectius (Plaça Cívica UAB) els dies 9 i 10 d’abril de 10h a 17h.

El Xiringu de la FAS és un punt itinerant d’assessorament, informació i discussió en temes de salut. Aquest servei, dirigit a tots els alumnes del campus, també estarà disponible 9 d’abril de 13h a 15h a la Plaça Cívica de la UAB, just al costat del Centre de Recursos.
A més, el dilluns 9 d’abril es dinamitzaran dos tallers participatius. En primer lloc, L'Associació d'Estudiants de Ciències de la Salut (AECS) dura a terme un taller sobre salut física i sexual de 13.00 a 14.30h també al costat del Centre de Recursos. AECS donarà eines als estudiants per a millorar la seva qualitat de vida i reduir els riscos de problemes de salut, fent que els determinants socials no siguin decisius en la teva salut. A més, donaran eines per modificar l’entorn a nivell local i fer-lo més saludable.
 
D’altra banda, de 15h a 16:30h tindrà lloc el taller sobre salut mental i Mindfulness a la Sala Polivalent de l’edifici Àgora. Diferents estudis demostren que entre el 15% i el 30% de la població universitària és susceptible de patir símptomes psicològics relacionats amb la depressió, l’estrès situacional, o d’addicció a substàncies, entre d’altes. Per això, i amb l’objectiu de reduir aquests trastorns, el Programa de Salut ha impulsat aquesta formació de Mindfulness, una tècnica basada en la concentració de l'atenció i la consciència. La sessió anirà a càrrec de Marta Domènech, estudiant d’últim any de psicologia i per participar-hi cal fer una inscripció prèvia programasalut.fas@gmail.com.

Finalment, el matiex dia 10 de 13:30h a 14:30h tindrà lloc un intercanvi d'experiències entre Agents de Salut de la FAS i voluntaris/es d'ActuaVallès. Aquesta activitat es farà al costat del Centre de Recursos i tractarà sobre com es realitza una prova ràpida i de com abordar l'estigma dins una consulta de realització de la prova del VIH.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats