FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

El Consell de Govern aprova el segon Pla d'acció sobre discapacitat i inclusió de la UAB
22.03.2018 Discapacitat  -  L’Observatori per a la Igualtat i el Vicerectorat d’alumnat i ocupabilitat han elaborat el PAD II, un recull de mesures i compromisos de la universitat per garantir els drets de les persones amb discapacitat durant el període 2018-2023.
 
El Consell de Govern de la Universitat Autònoma de Barcelona ha aprovat aquest passat dimecres 14 de març el PAD II. Aquest segon pla d’acció sobre discapacitat i inclusió compren les mesures, actuacions i compromisos de la UAB durant el període 2018-2023. Amb el PAD II la universitat vol anar més enllà de l'obligació marcada per la LOMLOU (Llei orgànica 4/2007).

El PAD II està conformat per un total de 32 mesures, per cada mesura es determina l'òrgan executor, els instruments i els objectius de la mateixa. Totes les mesures i la calendarització dels objectius s'estructuren en quatre eixos d'actuació: Visibilitat i sensibilitzacióAccessibilitat i mobilitatDesenvolupament de l'activitat; i Política universitària i marc organitzatiu

El Servei d’atenció a la Discapacitat, PIUNE, va promoure i col·laborar per la creació i implantació del primer Pla d’Acció sobre Discapacitat, esdevenint un dels serveis a través del qual es cristal·litzen moltes de les accions proposades. En aquesta línia, segons es cita al propi informe, “el I PAD és desconegut per la majoria mentre que el PIUNE, Servei d’atenció a la Discapacitat de la FAS, és àmpliament conegut”.

El segon Pla d'Acció de Discapacitat i inclusió de la Universitat Autònoma de Barcelona inclou mesures del primer Pla que encara no s'han aplicat o són de caràcter permanent. També s'incorporen noves accions per abordar les problemàtiques detectades a través de la diagnosi i pels canvis de la normativa vigent.
 
L’elaboració del Pla d’Acció va comptar amb la col·laboració de diversos actors vinculats a la Universitat, entre ells el Cristian Lago, alumni UAB i referent al Campus pel que fa a inclusió. Precisament, un dels debats que va sorgir entre aquests actors durant el procés d’elaboració va ser la idoneïtat de l’ús dels termes discapacitat o diversitat funcional.
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats