FAS > Actualitat > Notícies > Detall de la notícia

150 persones visiten Donant la Talla, l’activitat del 8M de la FAS
06.03.2017 Voluntariat  -  El voluntariat del programa de Salut, en motiu del Dia Internacional de les Dones, exposa a la Plaça Cívica una mostra de fotografies i història de 16 dones destacades per la seva trajectòria en el món acadèmic.

El 8 de març, de 13.30 h a 15 h, el voluntariat del programa de Salut de la FAS va muntar l’exposició fotogràfica Dones Model-Donant la Talla, un recull fotogràfic i les històries de 16 personatges femenins que han esdevingut referent en l’àmbit de la recerca i acadèmic. A vegades, però, la història— impregnada del nostre sistema heteropatriarcal— ha oblidat aquestes figures. I per aquest motiu, el grup de voluntariat ha volgut reivindicar-ne la importància. Hi vam poder trobar la història de Jane Godall, Margaret Hamilton, Maruja Torres, Nouria Benghabrit, Agnes Heller, Carol Gilligan, i moltes altres.

A més, com ja és habitual, el grup de voluntariat de Salut de la FAS també va instal·lar el Xiringu i va dinamitzar a la Plaça Cívica activitats i dinàmiques relacionades amb el gènere i la salut emocional, a més de tractar les temàtiques habituals de sexualitat, drogues i alimentació. Tothom que hi va participar va poder reflexionar sobre la maternitat, conciliació i el triomf laboral, la importància de la dona com a personatges referents, pressió estètica i cànons de bellesa, etc.

Un èxit d'assistència 

156 estudiants de la UAB van voler visitar l'exposició fotogràfica i 55 persones es van apropar al Xiringu, xifres que es valoren de manera molt positiva i que evidencien el creixent interès pel treball amb perspectiva de gènere. El mateix dia es va celebrar també l'acte institucional del Dia Internacional de les Dones Treballadores al Rectorat, que enguany reconeixia la figura de Mercedes Unzeta, catedràtica emèrita del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular. Durant tota la setmana van tenir lloc diferents activitats al Campus. 
 
 
Anar a Notícies
 

 

 

© 2018 Fundació Autònoma Solidària - Tots els drets reservats