MONNET, Nadja
 

Departament d'Antropologia Social i Cultural
Despatx: B9-237
Vinculació: Professora Associada

Telèfon: +34 93 581 34 58
Correu electrònic: nadja.monnet@uab.cat

 

Grups de recerca

  • LAA Laboratoire Architecture / Anthropologie de l'Escola Superior Nacional de Arquitectura de la Villette (París)

  • Contraplano – LAD (Laboratori d'Acció Documental), grup de recerca de l'Institut Català d'Antroplogia

 

 

CURRÍCULUM ABREUJAT

Fins la data

Professora associada a l'Escola Superior Nacional d'Arquitectura de Versailles (ENSAV) des d'octubre de 2009.

Consultora a la Universitat Oberta de Catalunya des de setembre de 2008 per a les assignatures d'Antropologia de la religió i d'Introducció a l'Antropologia dins del marc del estudis d'Humanitats.

De 2008 a 2009

Coordinació dels tallers i de les Jornades “Fotografia i alteritats”, organitzat conjuntament pels grups de recerca de l'Institut Català d'Antroplogia ERAPI i Contraplano – LAD.

Responsable de la recerca Històries de dones i homes rentant la roba per a l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya.

Professora associada d'octubre de 2008 a juny de 2009, per al curs presencial i on-line “Gènere, diversitat i multiculturalisme” del Màsetr Oficial en estudis de dones, gènere i ciutadania de l'Institut interuniversitari en estudis de dones i gènere (iiedg)

Participació, de juliol de 2008 a desembre de 2008, a la recerca Participació i generació de consens social en la instal·lació d'equipaments religiosos (EQUIRELI), del Centre de recerca en la gobernança del risc (GRISC), de la Fundació per als estudis de Prevenció i seguretat integral, vinculada a la UAB i del IN3 de la UOC. Recerca que va ser dirigida per Enrique Santamaría i per Juan De La Haba.

De 2005 a 2007

Responsable de la recerca Espai urbà i gènere: Recorreguts sonors i fotogràfics de les usuàries de la Plaça de Catalunya a Barcelona (juliol a octubre de 2007) per l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC), Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Responsable del workshop Etnografia dels espais urbans dins del col·loqui anual de la Societat Suïssa d'etnologia (Basilea, novembre de 2007).

Membre del jurat del 25 Bilan du Film Ethnographique, París, març de 2006.

Vocal de la Junta directiva de l'Institut Català d'Antropologia de maig de 2003 a febrer de 2006.

Co-responsable amb María Isabel Tovar del projecte Al corazón de la ciudad: análisis de los latidos de la plaza de Catalunya en Barcelona – ensayo etnográfico audiovisual pel Institut Català d'Antropologia, novembre de 2005 a setembre de 2006.

Co-responsable amb María Isabel Tovar de la recerca Al cor de la ciutat: anàlisis dels bategs de la plaça de Catalunya a Barcelona per l' Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (IPEC), Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, d'abril a octubre de 2005.

Becària de mitja jornada en el grup d'investigació “Família i Parentiu”, de la Universitat de Barcelona d'abril 2004 a maig 2005.

Iniciadora i organitzadora de les Jornades “Els museus d'etnologia i de societat a debat” (Barcelona, 2-4 de febrer de 2005).

De 2001 a 2004

Participació, de juliol de 2001 a desembre de 2004, al projecte Compétences des citadins et apprentissages de la ville: approches comparées dans les pays du bassin méditerranéen , dirigit per I. Berry-Chikhaoui, A. Deboulet, L. Roulleau-Berger i finançat pel Ministeri de Cultura francesa, Direcció d'Arquitectura i del Patrimoni (DAPA).

Responsable del cicle Jean Rouch que va tenir lloc a l'Institut Francès de Barcelona al gener de 2003.

Participació de febrer de 2001 a desembre de 2003, al projecte europeu Loges et gardiens entre espace privé et espace public , promogut per l'IPRAUS (Institut Parisien de Recherche Architecture Urbanistique Société) i pel LASTES (Laboratoire de Sociologie du Travail et de l'Environnement Social) de París, en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (Departament d'Antropologia Social i Cultural), South Bank University of London, Institute for Social Research of Oslo. El projecte català va ser finançat per l'IPEC del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

De 1994 a 2001

Participació de juliol de 2000 a desembre de 2001 a la investigació Carrer, festa i revolta. Els usos simbòlics de l'espaï públic a Barcelona (1951-2000 ) , realitzat pel grup de treball de l'Institut Català d'Antropologia Etnografia dels espais públics , dirigit pel Dr. Delgado.

Obtenció d'un accèssit al Premi d'Investigació Cultural “Marqués de Lozoya 2000” amb el treball titulat: “La formación del espacio público en el Casc Antic de Barcelona. Una mirada etnológica”.

Col·laboració amb el Departament de Migracions de la Fundació CIDOB per un projecte sobre els fills de pares immigrants a Ciutat Vella , Barcelona, finançat per l'Ajuntament del Districte I de Barcelona. Treball de camp durant els anys 1998 i 1999.

Col·laboració a un projecte realitzat pels Drs. Josep Martí i Ramón Pelinsky, titulat Cultures en Contacte a Catalunya del departament de musicologia del CSIC de Barcelona (1994-1995).

 
Grups de recerca Grups de recerca del departament d'antropologia

 

Institut Català d'Antropologia Visita la web de l'ICA

 

Plànols i transports UAB Com arribar i moure's pel campus

 

CONTACTA AMB NOSALTRES

Departament d'Antropologia Social i Cultural
Edifici B - Facultat de Lletres
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
TEL +34 93 581 12 39

d.antropologiaarrobauab.cat

 

 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona