ERROR GRAVE Header 1, -4

 

 

 

ERROR: Not received list of nodepath

Campus d'Excel·lència Internacional

La UAB als rànquings

La UAB ocupa una posició destacada en els rànquings universitaris internacionals més prestigiosos i influents. En els darrers anys, aquest reconeixement s'ha vist afavorit per l'impacte creixent de la recerca, la millora constant de la qualitat de la docència i la capacitat d'atraure talent internacional. Aquesta progressió ha estat decisiva a l'hora d'anar avançant posicions situant-se entre les primeres universitats espanyoles en els dos rànquings universitaris principals: el QS world University Ranking i el Times Higher Education World University Ranking.

Academic Ranking of World Universities (ARWU) - Rànquing de Shanghai

La UAB se situa entre les posicions 201 i 300 del món en la classificació que confecciona la Universitat Jiao Tong de Shanghai (ARWU 2013). A nivell espanyol és la 3a millor universitat.

QS World University Rankings

La UAB és la primera universitat de l'Estat espanyol segons el Rànquing QS WUR 2013/2014. La UAB se situa en la posició 177 del rànquing mundial (i en la 79 a nivell europeu). Juntament amb la UB i la UAM són les úniques universitats espanyoles entre les 200 primeres.
 
Pel que fa als àmbits acadèmics, la UAB se situa entre les 100 primeres universitats a nivell mundial en el camp de les Ciències Socials (100).
 
Rànquing QS top 50 under 50 2013/2014
Aquest rànquing es basa en els resultats del QS WUR 2013/2014, i pren com a referència només les universitats que tenen menys de 50 anys. La UAB es troba en la 9a posició a nivell mundial, la 2a a nivell europeu, i és la primera espanyola
 

THE World University Rankings

En l'edició del 2013 del Times Higher Education World University Rankings (THE WUR), la UAB es situa en una posició , i  en un aposiciò entre ñen usementre la 226 i la 250, mantenint-se entre les tres millors de l'Estat espanyol. En l'àmbit europeu la UAB es troba entre les 100 primeres (entre la 85 i la 99).

Rànquing THE TOP 100 under 50 2014
Times Higher Education ha publicat enguany la segona edició d'aquest rànquing on classifica les primeres 100 universitats de menys de 50 anys de tot el món. Per elaborar-lo s'han modificat alguns indicadors del seu rànquing general, donant menys pes a les enquestes de prestigi en la docència i la recerca. La UAB ocupa el lloc 23è a nivell mundial, el 3è a nivell europeu i el 2n a nivell espanyol.
 

SCImago Institutions Rankings Group

En l'edició de 2013 del SCImago Institutions Rankings (SIR) World Report, la UAB ha avançat fins a la posició 202 a nivell mundial en nombre de publicacions (171 si es tenen en compte només les universitats). A nivell espanyol, la UAB avança fins la 2a posició per volum de publicacions, i la 3a per índex d'impacte normalitzat. 

Els rànquings del grup de recerca SCImago, integrat per experts del CSIC i de diferents universitats espanyoles, analitzen l'activitat científica de les institucions d'educació superior i de recerca a partir de la base de dades Scopus (Elsevier).

Scimago també elabora anualment un rànquing per institucions Iberomericanes, el SIR Iberoamericano.  En l'edició del 2014 la UAB ocupa el lloc número 8 pel que fa al nombre de publicacions, i és la 2a universitat espanyola.

El 2012 Scimago també ha publicat el Science indicators in Spanish HEI's 2006-2010.
 
La UAB, segons aquest informe, ocupa la segona posició entre les universitats espanyoles en nombre total de publicacions (Total Output) i en l'indicador d'excel·lència (Exc), millorant els resultats respecte al SIR 2011 en gairebé tots els indicadors.

CHE-Excellence Ranking

En l'edició de 2010 del CHE Excellence Ranking, la UAB ha millorat la seva presència i ha obtingut els distintius d'excel·lència en Biologia, Química, Econòmiques i Matemàtiques, convertint-se en la segona universitat espanyola en nombre de distintius d'excel·lència (4 de 7). 

El Center for Higher Education Development (CHE), organisme independent creat per la Conferència de Rectors d'Alemanya, publica el CHE Excellence Ranking, un rànquing dels millors centres universitaris europeus per a fer-hi estudis de màster i doctorat en els àmbits de la Biologia, les Ciències Polítiques, les Ciències Econòmiques, la Física, les Matemàtiques, la Psicologia i la Química. 

Observatori de l'activitat Investigadora de la Universitat Espanyola (IUNE)

La UAB és la primera universitat espanyola en l'índex de coautoria (indicador del treball col·lectiu enfront de publicacions de caràcter individual). L'Observatori també mostra que la UAB ocupa el segon lloc en cites per professor i en publicacions per professor, i és la tercera universitat espanyola en nombre de publicacions en les 3 revistes líders de cada camp d'especialització.
 
L'Observatori de l'activitat Investigadora de la Universitat Espanyola, és una eina que permet conèixer i analitzar la R+D+i de les universitats públiques i privades. Es tracta d'una iniciativa coordinada pel Laboratori d'Estudis Mètrics de la Informació de la UC3M i realitzada en el marc de l'Aliança 4 Universitats (A4U), integrada també per la UAB, la UPF i la Universitat Autònoma de Madrid. L'eina permet conèixer els resultats més significatius de l'activitat científica i innovadora de 73 universitats espanyoles (48 públiques i 25 privades).

Rànquing ISI de las Universidades Españolas según Campos y Disciplinas Científicas 2013

La UAB es troba entre les 3 primeres universitats de l'estat espanyol en 6 dels 12 camps científics analitzats pel Ranking ISI de las Universidades Españolas. La UAB ocupa la 2a posició en 4 àmbits (Ciències de la Terra i Medi ambient, Ciències Agràries, Ciències Biològiques i, Medicina i farmàcia).

El Ranking ISI de las Universidades Españolas es basa en la recerca publicada a les revistes de major impacte i visibilitat, i està elaborat conjuntament per grups de recerca de les universitats de Granada i de Navarra.

Rànquing de producció i productivitat en investigació de les universitats públiques espanyoles

La revista Psicothema ha publicat l'edició 2012 d'aquest rànquing elaborat per un grup de recerca de la Universitat de Granada. El rànquing analitza set criteris de recerca, i fa una classificació d'universitats per cadascun d'ells, en funció del volum (producció) i de la productivitat per PDI funcionari.

La UAB ocupa el 2n lloc segons la classificació per volum, i el tercer lloc pel que fa a la classificació de productivitat

Cybermetrics Lab CSIC

El Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la UAB es manté en el primer lloc del rànquing web de repositoris espanyols, segons l'última edició del Ranking web de repositorios del mundo elaborat pel Laboratorio de Cibermetría CSIC.

Els indicadors web utilitzats en l'edició de gener de 2012 mesuren la visibilitat i l'impacte dels repositoris científics de 1.200 institucions de tot el món. Entre els 50 primers repositoris, n'hi ha tres d'espanyols: el DDD en el lloc 11, el portal UPCommons en el lloc 17, i el Digital CSIC en la posició 24.