En Portada

Química

Com són i què en fem de certes olors generades en les instal·lacions de tractament de RSU?

La manipulació de residus genera olors. És el que succeeix als Ecoparcs, instal·lacions industrials dissenyades per tractar els residus sòlids urbans. Un estudi realitzat a l’Ecoparc del Besòs ha identificat més de 500 compostos orgànics volàtils en les emissions produïdes abans del seu tractament. Els resultats mostren la necessitat de tractar les emissions i de millorar l’eficàcia en l’eliminació de les olors.

[+]

Filologia

Detecció del trastorn específic del llenguatge en infants

Les persones amb trastorn específic del llenguatge (TEL) tenen dificultats persistents per adquirir i usar certes estructures de la seva llengua nativa. Els resultats d'una investigació amb nens castellanoparlants mostren que la flexió verbal és problemàtica i que es poden utilitzar diferents índexs de desenvolupament gramatical per distingir els nens amb TEL.

[+]

Medi ambient i Conservació

El consum energètic del turisme a Menorca

L’article quantifica els fluxos energètics i les conseqüències ambientals relacionades amb el turisme de masses a Menorca. Després d’observar les tendències en el consum energètic en 10 nuclis turístics de l’illa, l’article recull recomanacions per reduir la càrrega energètica i ambiental del turisme, adreçades als gestors turístics i les administracions locals.

[+]

Química

Emissions de compostos orgànics volàtils (COVs) associats al compostatge de residus urbans

El procés de compostatge permet obtenir un material que tanqui el cicle de la matèria orgànica. Ara bé, durant el procés s’emeten productes gasosos que poden tenir un efecte negatiu. Els resultats d’estudi afirmen que la concentració de gasos amb efectes cancerígens és molt baixa i que un bon control de l’aeració millora l’eficàcia ambiental i econòmica del sistema.

[+]

3Q: Venkatraman Ramakrishnan play play

3Q: Venkatraman Ramakrishnan

Venkatraman Ramakrishnan, professor del MRC Laboratory of Molecular Biology de Cambridge (Anglaterra), guardonat amb el Premi Nobel de Química l'any 2009 pels seus estudis sobre l'estructura i el funcionament del ribosoma. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi
  • Un creuer científic pel Mediterrani
  • 3Q Timothy F.H. Allen

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388