En Portada

Química

Les simulacions al laboratori permeten entendre la composició dels cometes

L’objectiu de la missió Rosetta és aterrar sobre el cometa 67P per realitzar experiments que permetin conèixer millor aquest tipus de cossos celestes. Investigadors de la UAB han participat en simulacions de reaccions que poden succeir als cometes realitzades el laboratori, els resultats de les quals coincideixen amb alguns dels obtinguts per la sonda Philae a la superfície del cometa.

[+]

Medi ambient i Conservació

Nou enfocament per a l’anàlisi de la controvèrsia no resolta sobre l’energia nuclear

Un equip d’investigadors de l’ICTA-UAB ha desenvolupat un nou enfocament per estudiar les controvèrsies sobre la governança de les tecnologies, centrant-se en el cas de l’energia nuclear, una de les tecnologies més desplegades. Segons els investigadors, aquesta controvèrsia pot ser entesa com una sèrie de desajustos entre les expectatives i l’experiència.

[+]

Geografia

Cap a un nou sistema residencial a Espanya?

Dos dels trets més destacats del sistema residencial espanyol de les últimes dècades són l’alta proporció de propietaris i l’absència de polítiques efectives de foment del lloguer. Aquest article argumenta que el sistema està vivint una transformació a causa del canvi demogràfic estructural i influenciada per la bombolla immobiliària i la crisi actual.

[+]

Física

Nou polarímetre basat en la refracció cònica

Els polarímetres són instruments òptics que permeten la determinació de la polarització de la llum i la caracterització d’elements polaritzants a partir de mesures d’intensitat, i són àmpliament utilitzats en diversos camps. Investigadors de la UAB han dissenyat un nou model de polarímetre complet basat en el fenomen de la refracció cònica format per dos cristalls biàxics.

[+]

3Q: Paul Robbins play play

3Q: Paul Robbins

Paul Robbins, director de l'Institut Nelson d'Estudis Ambientals (Universitat de Wisconsin), considerat un dels investigadors més reconeguts mundialment en el camp emergent de l'ecologia política. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Paul Robbins
  • 3Q Alejandro García-Reidy
  • 3Q: Alain Musset
  • Aprendre idiomes tot cuinant
  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2015 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388