En Portada

Ciència Animal

Relació dels nivells de minerals amb la salut en l'isard pirinenc

Els nivells de minerals dels éssers vius tenen un impacte sobre la fertilitat, el creixement i les malalties. Els resultats d'un estudi dels macronutrients i els elements traça en mostres de fetge d'isard pirinenc mostren que els isards afectats per malalties infeccioses tenen una major concentració de certs minerals que els isards sans.

[+]

Biologia

Descrites dues noves espècies d’ous de dinosaure als Pirineus

Investigadors de l’ICP han descrit dues ooespècies noves per a la ciència que s’associen a dinosaures carnívors i a “becs d’ànec”. La troballa corrobora la presència d'una gran varietat de dinosaures nidificant en el que avui dia és el Prepirineu català i converteix els jaciments de Catalunya en els més importants pel que fa a l'estudi dels ous de dinosaure a Europa.

[+]

Ciències de la Comunicació

Reducció de subvencions a la premsa a Catalunya en època de crisi

Segons un estudi del Grup Daniel Jones de la UAB, els governs de la Generalitat de Catalunya han atorgat tradicionalment un important volum d'ajudes reglades (automàtiques, a projectes concrets i de manera arbitrària) als mitjans de comunicació. A partir del 2011, unes retallades pressupostàries superiors al 60% han comportat la supressió de les subvencions a projectes concrets.

[+]

Medicina i Salut

Influència de la relació leptina/pes en estimulació ovàrica controlada en reproducció assistida

Les dones amb sobrepès i les que tenen molt baix pes tenen dificultats per quedar-se embarassades, i ambdós grups presenten nivells diferents de leptina. Els resultats d’un estudi amb pacients sotmeses a fertilització in vitro mostren que nivells elevats de leptina redueixen la producció d’ovòcits i que un menor índex de massa corporal implica una major quantitat d’ovòcits fecundats.

[+]

3Q: Andrew Rowan play play

3Q: Andrew Rowan

Andrew Rowan és president de la Humane Society International, així com cap de l'Oficina Internacional i cap de l'Oficina Científica de la Humane Society. Doctor en Bioquímica per l'Oxford University, va rebre el 2002 el Henry Spira Award del Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388