En Portada

Biologia

Com sobreviuen els microorganismes fotosintètics al desert d'Atacama?

Amb un índex d'aridesa del 0,0005, el desert d'Atacama (Xile) és el lloc més sec de la Terra. Un estudi demostra les estratègies que els microorganismes fotosintètics han desenvolupat en aquest ambient d'extrema sequedat per sobreviure a l'interior de les halites, roques compostes de sal comuna on han de fer front a condicions de salinitat extrema i l'excés de llum.

[+]

Art i Història

Troben un palau i un ric aixovar de l’Edat del Bronze a La Almoloya

Un equip d'arqueòlegs de la UAB ha tret a la llum el ric patrimoni històric i arqueològic de La Almoloya, un jaciment de la Regió de Múrcia, que va ser bressol de la societat d’El Argar que va habitar el sud-est de la península Ibèrica durant l'Edat del Bronze. Una de les peces més valuoses és una diadema de plata, l'única de la seva època que es conserva avui a Espanya.

[+]

Telecomunicacions, Electrònica i Informàtica

Les màquines del futur pensaran i sentiran

Aquest any, la revista International Journal of Synthetic Emotions, líder internacional en l’estudi de les emocions artificials, ha editat dos números especials dedicats a la reflexió sobre emocions, cognició i computació, en honor a Alan Turing, el creador de la intel·ligència artificial, de les computadores i l'expert que va fer possible desxifrar els codis de la màquina Enigma.

[+]

Química

Èxit del curs sobre tècniques de sincrotró aplicades a problemes ambientals

El curs introductori a les tècniques de raigs X sincrotró per a la caracterització química en sistemes ambientals va tancar amb èxit el 9 d’octubre. Durant el curs es van explicar els conceptes bàsics de les tècniques de Sincrotró, les seves aplicacions a estudis del medi ambient i de biomaterials, i les metodologies i l’anàlisi de dades per verificar i validar els resultats obtinguts.

[+]

3Q: Andrew Rowan play play

3Q: Andrew Rowan

Andrew Rowan és president de la Humane Society International, així com cap de l'Oficina Internacional i cap de l'Oficina Científica de la Humane Society. Doctor en Bioquímica per l'Oxford University, va rebre el 2002 el Henry Spira Award del Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388