En Portada

Història de la Ciència

Normativització a la Presó Model de Barcelona abans de 1936

Aquesta tesi doctoral analitza una sèrie d’activitats que cercaven sondejar l’interior dels presoners de la Presó Model de Barcelona per tal de corregir el pensament i el comportament dels reclusos i prova l’existència d’una tecnologia psicològica que permetia explorar el pensament del reu. Alhora, valora l’èxit de la normativització a partir de la resistència de presoners polititzats.

[+]

Art i Història

El moviment veïnal al Barcelonès Nord ( 1954-1987)

Els municipis del Barcelonès Nord van experimentar un gran creixement demogràfic a partir de la dècada de 1940. La lluita contra l’infrahabitatge i la manca de serveis bàsics, juntament amb l’acció d’organitzacions catòliques de base i dels militants antifranquistes, van afavorir la configuració d’un fort sentiment d’identificació col·lectiva i d’un potent moviment veïnal.

[+]

Química

Nou dispositiu per a la detecció de citocrom c

En els últims anys s’han desenvolupat nombrosos dispositius capaços de detectar concentracions ínfimes d’elements, compostos o substàncies, com els biosensors, basats en sistemes de reconeixement biològic. Els autors d’aquest estudi han desenvolupat un tipus concret de biosensor, utilitzant aptàmers, per a la detecció de citocrom c, una proteïna amb importants funcions.

[+]

Psicologia

Exercici físic i dieta en models animals: efectes emocionals, fisiològics i cognitius

El sedentarisme es podria considerar una de les grans epidèmies del segle XXI. En els darrers 100 anys, els avenços tecnològics i el desenvolupament socioeconòmic han modelat la societat, eliminant gran part del treball físic i alterant els hàbits alimentaris. Aquesta tesi pretén analitzar les recomanacions sobre activitat física que fan els organismes mundials experts en salut.

[+]

3Q Alejandro García-Reidy play play

3Q Alejandro García-Reidy

Alejandro García-Reidy és del descobridor de la comèdia "Mujeres y criados" de Lope de Vega. Professor de Literatura Espanyola a la Universitat de Syracuse. Investiga amb el grup de recerca PROLOPE de la UAB i és professor del programa de doctorat de Filologia Espanyola de la Universitat. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q Alejandro García-Reidy
  • 3Q: Alain Musset
  • Aprendre idiomes tot cuinant
  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2015 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388