En Portada

Medi ambient i Conservació

El foc també pot ser una vacuna contra els incendis forestals catastròfics

Un estudi recent del CREAF, el Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i la UAB adverteix que, si no reduïm amb urgència la continuïtat de la vegetació forestal en grans extensions del territori, hi haurà cada cop més incendis catastròfics. Deixar cremar alguns focs espontanis en anys benignes sota condicions controlades podria ajudar a resoldre el problema.

[+]

Medi ambient i Conservació

Relació entre la productivitat biològica de l’oceà i l’entrada de nutrients

Des de fa uns anys s’investiga sobre la relació entre la productivitat biològica de l’oceà i l’entrada de nutrients. Recentment, l’estudi de tres nuclis de sediments procedents de l’Oceà Atlàntic Sud subantàrtic ha permès als investigadors interpretar l’estimulació de la productivitat com una resposta directa a l’entrada de pols (font de micronutrients de ferro) a la regió.

[+]

Ciència Animal

El genoma del porc ibèric gairebé no ha canviat en cinc segles

Un equip d'investigadors espanyols ha obtingut per primera vegada una seqüència parcial del genoma del porc antic. Extret d'una femella del segle XVI del jaciment del Castell de Montsoriu (Girona), les dades obtingudes indiquen que aquest porc antic està estretament emparentat amb el porc ibèric actual i descarten l'encreuament de porcs asiàtics amb els porcs ibèrics moderns.

[+]

Química

Nou procés menys contaminant en l’adob de pell de boví

El Grup de Compostatge de Residus Sòlids Orgànics de la UAB ha dut a terme un estudi sobre un nou procés per adobar pell de boví sense utilitzar agents químics altament bàsics i oxidants que no només té un menor impacte ambiental sinó que també permet tancar el cicle de la matèria orgànica, de manera que es minimitza la producció d’aigües residuals i de residus sòlids.

[+]

3Q: Andrew Rowan play play

3Q: Andrew Rowan

Andrew Rowan és president de la Humane Society International, així com cap de l'Oficina Internacional i cap de l'Oficina Científica de la Humane Society. Doctor en Bioquímica per l'Oxford University, va rebre el 2002 el Henry Spira Award del Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388