En Portada

Biologia

Les arrels de certes plantes seleccionen els microorganismes que les colonitzen

Els aiguamolls són ambients de gran biodiversitat, vàlua ambiental i importància hídrica que juguen un paper rellevant en l’ecosistema. La vegetació d’aquests ambients són plantes aquàtiques a les arrels de les quals viuen microorganismes. Un estudi posa de manifest que les arrels de certes espècies tenen un efecte seleccionador sobre les comunitats de microorganismes.

[+]

Sociologia

Composició social de les titulacions i acompliment de les expectatives dels estudiants

L’expansió del sistema universitari català ha donat lloc a una ampliació dels estudiants amb orígens socials relativament més baixos, les característiques de l’accés dels quals no són les mateixes que les de la resta. Aquesta recerca indaga sobre les eleccions de carrera que fan els estudiants universitaris i les condicions sota les que avancen en els seus estudis en funció del seu origen social.

[+]

Biologia

Com sobreviuen els microorganismes fotosintètics al desert d'Atacama?

Amb un índex d'aridesa del 0,0005, el desert d'Atacama (Xile) és el lloc més sec de la Terra. Un estudi demostra les estratègies que els microorganismes fotosintètics han desenvolupat en aquest ambient d'extrema sequedat per sobreviure a l'interior de les halites, roques compostes de sal comuna on han de fer front a condicions de salinitat extrema i l'excés de llum.

[+]

Art i Història

Troben un palau i un ric aixovar de l’Edat del Bronze a La Almoloya

Un equip d'arqueòlegs de la UAB ha tret a la llum el ric patrimoni històric i arqueològic de La Almoloya, un jaciment de la Regió de Múrcia, que va ser bressol de la societat d’El Argar que va habitar el sud-est de la península Ibèrica durant l'Edat del Bronze. Una de les peces més valuoses és una diadema de plata, l'única de la seva època que es conserva avui a Espanya.

[+]

3Q: Andrew Rowan play play

3Q: Andrew Rowan

Andrew Rowan és president de la Humane Society International, així com cap de l'Oficina Internacional i cap de l'Oficina Científica de la Humane Society. Doctor en Bioquímica per l'Oxford University, va rebre el 2002 el Henry Spira Award del Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388