En Portada

Química

Producció biològica d’hidrogen i energia a partir d’aigües residuals

Investigadors de la UAB han aconseguit obtenir energia elèctrica i hidrogen de manera eficient a partir del procés de depuració d’aigües residuals. El sistema proposat utilitza bacteris que consumeixen la matèria orgànica i produeixen un corrent elèctric que permet la producció d’hidrogen. Els resultats apunten cap a un desenvolupament a escala industrial d’aquesta tecnologia.

[+]

Dret

El complex europeu de seguretat regional en relació a amenaces terroristes

És la Unió Europea un complex de seguretat regional en relació a les amenaces del terrorisme islamista i les armes de destrucció massiva? Aquesta és la principal pregunta d’una tesi doctoral que ha analitzat les pràctiques estratègiques i de seguretat de determinats actors amb capacitat regional, com són la UE i l’OTAN, així com França, Regne Unit, Espanya, Itàlia i Alemanya.

[+]

Antropologia

Importància del gènere i diferències regionals en l’ús dels recursos forestals

Un nou estudi sobre la diferenciació de gènere en l’ús de productes forestals en diverses regions del món indica que homes i dones, en mitjans de vida rurals, contribueixen gairebé per igual al valor dels ingressos familiars gràcies a productes forestals no elaborats, si bé hi ha fortes diferències al respecte entre el sud-est asiàtic, Àfrica i Amèrica Llatina.

[+]

Biologia

Producció d’amiloides bacterians lliures de toxines

Els cossos d’inclusió o amiloides són agregats de proteïnes nanoestructurades produïdes a l’interior d’una cèl·lula, freqüents en determinats bacteris, i amb interessants aplicacions biomèdiques. Un estudi ha desenvolupat diverses soques d’E. coli sense les seves toxines pròpies a partir de les quals s’ha pogut produir amiloides lliures de contaminants potencialment perillosos.

[+]

3Q: Paul Robbins play play

3Q: Paul Robbins

Paul Robbins, director de l'Institut Nelson d'Estudis Ambientals (Universitat de Wisconsin), considerat un dels investigadors més reconeguts mundialment en el camp emergent de l'ecologia política. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Paul Robbins
  • 3Q Alejandro García-Reidy
  • 3Q: Alain Musset
  • Aprendre idiomes tot cuinant
  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2015 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388