En Portada

Geografia

Salut, espais i formes de vida en la vellesa

L’envelliment demogràfic comporta reptes socials, econòmics i polítics. Aquesta tesi aborda el fenomen utilitzant un enfocament alternatiu centrat en el seu aspecte qualitatiu basat en el concepte d’envelliment actiu, l’objectiu del qual és la promoció de la participació social i laboral, l’autonomia i la vida independent de les persones grans.

[+]

Geografia

Contribucions a l’anàlisi automàtica de grans volums de dades

Aquesta tesi és fonamentalment un estudi sobre la recerca d’automatismes en diferents algorismes. Els treballs que la formen tenen un important objectiu comú: aconseguir la màxima qualitat possible dels resultats obtinguts en substituir el mètode habitual (manual) en l’anàlisi de grans volums de dades pel corresponent mètode automàtic, que mostra diversos avantatges respecte el primer.

[+]

Economia

Què fa que una estadística sigui de qualitat?

Segons l’oficina estadística d’Europa (Eurostat), una estadística oficial ha de tenir cinc elements que li aporten qualitat: rellevància, fiabilitat, puntualitat, coherència i accessibilitat. Una consulta feta a més de 200 experts i usuaris mostra que l’aportació de cada atribut a la qualitat és diferent, sent la fiabilitat i la coherència d’una estadística els elements que li aporten més qualitat.

[+]

Economia

Per què adquirir una assegurança de salut privada?

Per què algunes persones compren assegurances de salut privades quan existeix un sistema de salut públic i gratuït? Aquest article que desenvolupa un model teòric que prediu que, en principi, seran les persones més propenses a utilitzar els serveis sanitaris les que compraran una assegurança privada. Però sorprenentment, el que determina aquestes decisions són les preferències per la salut.

[+]

3Q: Andrew Rowan play play

3Q: Andrew Rowan

Andrew Rowan és president de la Humane Society International, així com cap de l'Oficina Internacional i cap de l'Oficina Científica de la Humane Society. Doctor en Bioquímica per l'Oxford University, va rebre el 2002 el Henry Spira Award del Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388