En Portada

Medi ambient i Conservació

Factors que promouen la conservació in situ de varietats locals a la Vall de Gósol

Aquest estudi ha investigat les característiques pròpies de les varietats locals de la Vall de Gósol (Pirineu català) que expliquen la seva conservació o abandonament, més enllà del paper i les característiques de qui les custodia. Els resultats indiquen la importància de les característiques intrínseques, les socioeconòmiques, com l’interès comercial, i el significat cultural de les varietats.

[+]

Psicologia

Tests d'intel·ligència: història d’una metodologia controvertida

És el test d’intel·ligència un instrument científic “objectiu” o simplement una manera d’“executar” i justificar la discriminació social? Recentment s’ha presentat un número monogràfic sobre nous passos per rastrejar la història d’un dels capítols més problemàtics en la història de la psicologia: l’aplicació de les proves d’intel·ligència en contextos locals.

[+]

Geografia

Salut, espais i formes de vida en la vellesa

L’envelliment demogràfic comporta reptes socials, econòmics i polítics. Aquesta tesi aborda el fenomen utilitzant un enfocament alternatiu centrat en el seu aspecte qualitatiu basat en el concepte d’envelliment actiu, l’objectiu del qual és la promoció de la participació social i laboral, l’autonomia i la vida independent de les persones grans.

[+]

Geografia

Contribucions a l’anàlisi automàtica de grans volums de dades

Aquesta tesi és fonamentalment un estudi sobre la recerca d’automatismes en diferents algorismes. Els treballs que la formen tenen un important objectiu comú: aconseguir la màxima qualitat possible dels resultats obtinguts en substituir el mètode habitual (manual) en l’anàlisi de grans volums de dades pel corresponent mètode automàtic, que mostra diversos avantatges respecte el primer.

[+]

3Q: Andrew Rowan play play

3Q: Andrew Rowan

Andrew Rowan és president de la Humane Society International, així com cap de l'Oficina Internacional i cap de l'Oficina Científica de la Humane Society. Doctor en Bioquímica per l'Oxford University, va rebre el 2002 el Henry Spira Award del Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388