En Portada

Medicina i Salut

Tractament d’aprenentatge per suprimir la ruminació

La ruminació es caracteritza per una regurgitació recurrent i sense esforç del menjar recentment ingerida, que és escopida o re-mastegada i empassada de nou. Un estudi amb 28 pacients va detectar la maniobra muscular que provoca la regurgitació mesurant l’activitat elèctrica dels músculs de l’abdomen i del tòrax. Posteriorment, els pacients van aconseguir suprimir la ruminació.

[+]

Biologia

Són les plantes invasores més tòxiques que les natives?

El grup d’Ecologia Química i Toxicologia de la UAB ha analitzat la concentració de certes molècules de l’arbust Senecio pterophorus, que són tòxiques per a organismes invertebrats i vertebrats, en plantes recol·lectades a la seva zona nativa i en tres regions on s’ha convertit en espècie invasora per tal d’esbrinar si les plantes invasores canvien la seva composició química i la toxicitat vegetal.

[+]

Pedagogia

Simulacions digitals: impacte en l’autoeficàcia i la transferència de l’aprenentatge

Aquest estudi examina com les característiques del disseny en entorns d’aprenentatge basats en la simulació digital regulen l’autoeficàcia i la transferència de l’aprenentatge. Els resultats indiquen que elevats nivells de control per part de l’usuari, així com un feedback del rendiment després de la simulació, resulten en valoracions més altes d’autoeficàcia i transferència.

[+]

Pedagogia

L’argumentació a classe de ciències i el seu ensenyament

Afrontar el repte de promoure l’argumentació a la classe de ciències exigeix implicar els docents en processos de reflexió crítica. En aquesta investigació es mostra com un procés participatiu de reflexió crítica amb els docents aconsegueix canvis en les seves concepcions sobre aquesta competència i en l’estructura i qualitat de les seves pròpies argumentacions.

[+]

3Q: Paul Robbins play play

3Q: Paul Robbins

Paul Robbins, director de l'Institut Nelson d'Estudis Ambientals (Universitat de Wisconsin), considerat un dels investigadors més reconeguts mundialment en el camp emergent de l'ecologia política. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Paul Robbins
  • 3Q Alejandro García-Reidy
  • 3Q: Alain Musset
  • Aprendre idiomes tot cuinant
  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2015 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388