En Portada

Art i Història

Estudi de l’obtenció de fusta a la Patagònia Argentina durant l’Holocè

Un treball ha estudiat la fusta carbonitzada i sense carbonitzar recuperada de sis nivells estratigràfics d’un jaciment arqueològic a la Patagònia argentina, datat a l’Holocè. Els resultats revelen variacions en les modalitats d’adquisició del material llenyós (fusta) per part de les societats caçadores-recol·lectores dels diferents nivells arqueològics del jaciment.

[+]

Art i Història

La placa dental aporta una perspectiva nova sobre la dieta dels nostres ancestres prehistòrics

Un equip internacional d’investigadors ha trobat noves evidències que els nostres avantpassats prehistòrics tenien un coneixement precís de les plantes molt abans del desenvolupament de l’agricultura. L’estudi de la placa dental dels esquelets trobats a Al Khiday revela que menjaven tubercles de castanyola, bona font de carbohidrats i amb moltes qualitats aromàtiques i medicinal.

[+]

Pedagogia

Vidusign, projecte europeu que promou l’ús creatiu del vídeo entre les persones sordes

Professores del CER-GISTAL de la UAB, especialitzat en la investigació de la comunicació i el desenvolupament psicoeducatiu de les persones amb sordesa, participen en un projecte europeu l’objectiu del qual és que la comunitat de persones sordes d’Europa utilitzi el vídeo de manera creativa en l’àmbit de l’ensenyament, l’aprenentatge i la comunicació.

[+]

Psicologia

Passió i motivació pels videojocs online

Un estudi ha analitzat els motius pels quals els joves s’impliquen tant en els videojocs online. Els resultats obtinguts mostren que les diferents motivacions que mouen els joves a jugar porten a diferents actituds envers el joc. Així, en alguns jugadors la seva passió és compatible amb d’altres activitats, però altres joves senten una passió obsessiva i absorbent pel joc.

[+]

3Q: Andrew Rowan play play

3Q: Andrew Rowan

Andrew Rowan és president de la Humane Society International, així com cap de l'Oficina Internacional i cap de l'Oficina Científica de la Humane Society. Doctor en Bioquímica per l'Oxford University, va rebre el 2002 el Henry Spira Award del Johns Hopkins Center for Alternatives to Animal Testing. [ + Videos ]

Please Note: You may have disabled JavaScript and/or CSS. Although this news content will be accessible, certain functionality is unavailable.

  • 3Q: Andrew Rowan
  • Un videojoc fet a mida
  • 3Q: Venkatraman Ramakrishnan
  • 3Q: Kostas Kostarelos
  • Investigant les malalties neurodegeneratives
  • 3Q Ei-ichi Negishi

Si tens propostes: premsa.ciencia@uab.es

2014 Universitat Autònoma de Barcelona

DL B.11870-2012 ISSN 2014-6388