Biblioteques > Fons i equipaments > Col·leccions especials > CedocCEDOC

El Centre Documental de la Comunicació (CEDOC) aplega 28.399 llibres, fullets i cartells catalogats i 9.138 col·leccions de revistes. Es tracta d'un fons per a l'anàlisi de la situació política contemporània de Catalunya i Espanya. Hi ha material de més de 300 partits polítics, sindicats, moviments de joves, de veïns, ONG i organitzacions municipals. El centre compta amb documents de campanyes electorals locals, autonòmiques, generals, del Parlament Europeu i referèndums. 

Dues tipologies documentals destaquen dins d'aquest fons: publicacions periòdiques i cartells, totes dues digitalitzades i consultables en accés obert al DDD:

- Pel que fa a publicacions periòdiques cal destacar la col·lecció de Premsa política catalana, bàsicament de l'època franquista i de la dècada dels anys 60/70. Una part important d'aquesta col·lecció la constitueix el Fons Viladot format per premsa i documentació antifranquista que va aplegar el periodista Albert Viladot i que la seva vídua va donar a la Universitat Autònoma l'any 1993. També us convidem a consultar l'exposició virtual Premsa Política Clandestina preparada per la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General.

- La col·lecció Cartells polítics reflecteix principalment l'activitat política dels anys de la transició democràtica espanyola. La col·lecció recull propaganda electoral dels diferents comicis (estatals, autonòmics i locals), publicitat de partits polítics, sindicats i associacions de la societat civil.

 
 
Adreça
Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General. Planta 1
Edifici N. Campus de la UAB
08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)
935811641
cedoc@uab.cat
Guia del CEDOC
 

 

 

2015 Universitat Autònoma de Barcelona