NOTÍCIES
 
 
null Mida text A A A Castellano English
CERCA_
  
PUBLICACIONS EN XARXA
Presentació del projecte d'Ecodisseny d'Elements Urbans de l'ICTA
09.10.2006 Investigar  -  L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA) de la UAB amb el suport econòmic del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, ha coordinat un projecte d'Ecodisseny d'Elements Urbans.

El projecte ha estat dirigit pel professor Joan Rieradevall, del Departament d'Enginyeria Química de la UAB, i consisteix en incorporar criteris ambientals en el disseny de mobiliari urbà. S'ha desenvolupat en el marc del Programa Català d'Ecodisseny del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat per fomentar la recerca d'estratègies de prevenció de l'impacte ambiental associat al cicle de vida dels productes.

Aquesta iniciativa ha tingut un caràcter interdisciplinari, ja que hi han participat dissenyadors, arquitectes, enginyers, químics, ambientòlegs i altres i la innovació ecològica en nou mobiliari urbà dissenyat. Aquests nous ecoproductes amb un menor impacte ambiental podran satisfer les necessitats dels ciutadans/nes del nostre país d'una manera més sostenible.

S'han desenvolupat sis ecoproductes:

Ecobanc. Sra. Jeanette Altherr, Sr. Dario Fischman i Sr. Raimon Monsarro. Estudi Lievore Altherr Molina
Ecofanal. Sr. Juli Capella i Sra. Stefanie Herr. Capella Garcia Arquitectura
Ecomicroespai. Biblioteca mòbil. Sr. Antoni Rosselló i Sr. Sergi Miranda. Estudi Rosselló
Ecoaparcament. Sr. Josep Novell i Sr. Josep Puig. Novell/Puig Design
Ecopaperera. Sr. Gonzalo Milà
Ecojardinera. Sr. Curro Claret

Aquests productes aporten millores tant mediambientals (ús de materials sostenibles i d'energies renovables, reutilització, menys contaminació lumínica, etc.) com socials (esmorteïment d?accidents, multifuncionalitat, menys colonització dels espais urbans, nous serveis socials, etc.).

A l'acte de presentació, que va tenir lloc el passat 5 d'octubre al CosmoCaixa de Barcelona, Jorge Wagensberg, director de l'Àrea de Ciència i Medi Ambient de la Fundació la Caixa, va destacar el caràcter multidiscilpinari d'aquest projecte i el fet que hagin col·laborat dissenyadors i científics. Wagensberg va afirmar que la Fundació La Caixa es compromet a desenvolupar aquests elements.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, va posar l'accent en què "aquests dissenys incorporen valors afegits importants: la resposta a la contaminació lumínica, l'ús de mitjans de transport més sostenibles, l'ús d'energies renovables, el reciclatge de materials o fer més acollidor l'espai públic".

El professor Joan Rieradevall va introduir la presentació dels sis treballs i va assegurar que "els resultats finals assoleixen amb escreix els objectius mediambientals i d'innovació i responen a un nou model de ciutat". Segons Rieradevall, "cal continuar treballant en aquesta línia".

 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
24/01/08 Investigar -  Els fils de pesca maten les tortugues [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
Notícies relacionades
24/01/08 Investigar -  Els fils de pesca maten les tortugues [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
Avís legal Inici Protecció de dades Sobre el web
2017 Universitat Autònoma de Barcelona