L'ACUP fomentarà la innovació i l'emprenedoria a l'Àfrica
Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) 20.07.2012 Institucional  -  L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa" i l’Agència Espanyola de Cooperació per al Desenvolupament (AECID), ha presentat recentment el projecte Technipedia. Foment de l'emprenedoria i la innovació a l'Àfrica, per contribuir a reforçar el teixit econòmic als països africans i promoure la creació de llocs de treball entre els joves amb titulació universitària.

El programa Innovació i Emprenedoria a Àfrica - Technipedia té com a objectiu reforçar el teixit econòmic als països africans mitjançant la millora de la transferència de coneixement entre les universitats i les empreses. En estreta col·laboració amb les universitats africanes membres del Consorci Interuniversitari de Gestió Universitària (CIGU), es fomentarà l’emprenedoria, la innovació i la creació d’empreses a través de la creació d’una plataforma virtual anomenada Technipedia i de l’elaboració d’una guia per millorar la transferència de coneixement de les universitats africanes a l’economia i la societat.

La plataforma virtual Technipedia servirà com a instrument d’ajut per a la creació d’empreses. L’objectiu principal d’aquesta serà oferir informació tecnològica i econòmica així com exemples de bones pràctiques per tal contribuir, d’aquesta manera, a enfortir la cultura tecnològica, a promoure la cultura d’emprenedoria i a fomentar la creació d’empreses innovadores. A més a més, facilitarà l’intercanvi d’informació entre els emprenedors al posar-los en xarxa. Contribuirà de forma directa a la densificació de la xarxa de petites i mitjanes empreses i servirà com a fons d’informació per a qualsevol creador potencial qui la pot fer servir per desenvolupar el seu projecte mitjançant dades concretes, anàlisis, etc.

D’altra banda, la “Guia pràctica per millorar la transferència de coneixement de les universitats africanes a l’economia i la societat” tindrà per objectiu reforçar les capacitats institucionals de les universitats africanes i potenciar les unitats de transferència de coneixements a les diferents institucions d’educació superior. La guia servirà com a base per a la formació i el desenvolupament professionals dels gestors universitaris responsables de les relacions universitat-empresa.
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
21/10/11 Mobilitat -  Spanish Language Campus is a great way to learn the language and discover Barcelona [+]
26/11/09 Formació -  Barcelona - México DF - Monterrey - Bogotá - Medellín [+]
24/01/08 Investigar -  Els fils de pesca maten les tortugues [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona