Campanya per contribuir a la cooperaciˇ al desenvolupament amb el 0,7% de la matrÝcula
11.07.2012 Estudiar  -  Coincidint amb el perÝode de matriculaciˇ, la Fundaciˇ Aut˛noma SolidÓria (FAS) promou la Campanya del 0,7% per finanšar el Fons de Solidaritat de la UAB entre els estudiants.

Marcant la casella corresponent en el procÚs de matriculaciˇ, els estudiants poden contribuir amb una donaciˇ voluntÓria de 12 euros al Fons de Solidaritat per a projectes de solidaritat i cooperaciˇ per al desenvolupament.
 
Amb les aportacions de la comunitat universitÓria i de la UAB, des de la FAS es gestiona el Fons de Solidaritat, que subvenciona projectes de cooperaciˇ, activitats de sensibilitzaciˇ i situacions d'emergŔncia, especialment dirigits a l'enfortiment de les universitats de pa´sos del sud i al seu desenvolupament en educaciˇ, salut, medi ambient o alimentaciˇ.
 
En les dues convocat˛ries obertes durant el curs 2011-2012, el Fons ha finanšat set projectes de cooperaciˇ internacional i tres iniciatives de sensibilitzaciˇ al campus, promoguts per membres de la comunitat universitÓria, per un total de 75.415 euros. D'aquest import, 28.152 euros van procedir de les aportacions voluntÓries de 2.346 estudiants que van donar el 0,7% del cost de la seva matrÝcula.
 
Entre altres, es van finanšar els projectes "Enfortiment de la formaciˇ universitÓria de postgrau a Nicaragua: realitzaciˇ d'un mÓster en medi ambient, amb Ŕmfasi en la gestiˇ de conques i de recursos naturals", "ColĚlaboraciˇ amb la Facultat de Medicina de la Universitat JosÚ Eduardo dos Santos-Huambo (Angola)" i "ColĚlaboraciˇ amb el Departament de CiŔncies de la Terra de la Universitat d'Addis Ababa (Eti˛pia)" o, al campus de la UAB, el "II Seminari internacional sobre comunicaciˇ, desenvolupament i drets humans a la MediterrÓnia. Els mitjans de comunicaciˇ i la primavera Órab".  
 
Entre altres activitats, la FAS promou l'acciˇ, la recerca i la formaciˇ en l'Ómbit de la cooperaciˇ per al desenvolupament entre la comunitat universitÓria. Fomenta la consciŔncia sobre les desigualtats socials en el mˇn i promou la participaciˇ dels estudiants i del personal de la UAB en projectes i programes. Amb aquest objectiu, la FAS gestiona des del 1994 el Fons de Solidaritat de la UAB. Tenen cabuda tot tipus de projectes, tot donant prioritat a les accions de cooperaciˇ interuniversitÓria relacionades amb la millora de la qualitat docent, la creaciˇ de capacitat de recerca i la millora en la gestiˇ universitÓria.
MÚs informaciˇ
Campanya 0'7
 Convertir a PDF 
Anar a NotÝcies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges mÚs informaciˇ
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona