Campanya per contribuir a la cooperació al desenvolupament amb el 0,7% de la matrícula
11.07.2012 Estudiar  -  Coincidint amb el període de matriculació, la Fundació Autònoma Solidària (FAS) promou la Campanya del 0,7% per finançar el Fons de Solidaritat de la UAB entre els estudiants.

Marcant la casella corresponent en el procés de matriculació, els estudiants poden contribuir amb una donació voluntària de 12 euros al Fons de Solidaritat per a projectes de solidaritat i cooperació per al desenvolupament.
 
Amb les aportacions de la comunitat universitària i de la UAB, des de la FAS es gestiona el Fons de Solidaritat, que subvenciona projectes de cooperació, activitats de sensibilització i situacions d'emergència, especialment dirigits a l'enfortiment de les universitats de països del sud i al seu desenvolupament en educació, salut, medi ambient o alimentació.
 
En les dues convocatòries obertes durant el curs 2011-2012, el Fons ha finançat set projectes de cooperació internacional i tres iniciatives de sensibilització al campus, promoguts per membres de la comunitat universitària, per un total de 75.415 euros. D'aquest import, 28.152 euros van procedir de les aportacions voluntàries de 2.346 estudiants que van donar el 0,7% del cost de la seva matrícula.
 
Entre altres, es van finançar els projectes "Enfortiment de la formació universitària de postgrau a Nicaragua: realització d'un màster en medi ambient, amb èmfasi en la gestió de conques i de recursos naturals", "Col·laboració amb la Facultat de Medicina de la Universitat José Eduardo dos Santos-Huambo (Angola)" i "Col·laboració amb el Departament de Ciències de la Terra de la Universitat d'Addis Ababa (Etiòpia)" o, al campus de la UAB, el "II Seminari internacional sobre comunicació, desenvolupament i drets humans a la Mediterrània. Els mitjans de comunicació i la primavera àrab".  
 
Entre altres activitats, la FAS promou l'acció, la recerca i la formació en l'àmbit de la cooperació per al desenvolupament entre la comunitat universitària. Fomenta la consciència sobre les desigualtats socials en el món i promou la participació dels estudiants i del personal de la UAB en projectes i programes. Amb aquest objectiu, la FAS gestiona des del 1994 el Fons de Solidaritat de la UAB. Tenen cabuda tot tipus de projectes, tot donant prioritat a les accions de cooperació interuniversitària relacionades amb la millora de la qualitat docent, la creació de capacitat de recerca i la millora en la gestió universitària.
Més informació
Campanya 0'7
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
23/05/16 General -  TERMINI EXTRAORDINARI de la convocatòria de beques d'estiu 2016 per a cursos de llengües [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2016 Universitat Autònoma de Barcelona