Experts analitzen els primers anys del franquisme
13.03.2012 Estudiar  -  Historiadors de reconegut prestigi dissertaran sobre la societat i la política dels primers anys del franquisme en el cicle de conferències, d'accés lliure i gratuït, que organitza el Grup de Recerca de l'Època Franquista (GREF) de la UAB. Les sessions tindran lloc els divendres 16 i 23 de març, a les 10 h, a la sala de graus de la facultat de Filosofia i Lletres.

Durant la primera sessió es duran a terme les ponències "Polítiques de consens i actituds socials durant el primer franquisme", a càrrec de Pere Ysàs, i "El poder local en la configuració de l'Estat franquista", per part de Julián Sanz. Ysàs és catedràtic d'Història Contemporània i director del GREF, a més d'autor de diversos llibres sobre el franquisme i la transició. Ha col·laborat en més de 70 obres col·lectives i, entre altres càrrecs, ha estat degà de la facultat de Filosofia i Lletres. Per la seva banda, Sanz és professor d'Història a la Universitat de València i és especialista en la II República i els feixismes europeus. 
 
Divendres 23 serà el torn de Martí Marín, professor d'Història Contemporània de la UAB i investigador del GREF, i de Gutmaro Gómez Bravo, historiador de la Universidad Complutense de Madrid. Oferiran, respectivament, les xerrades "La immigració de postguerra, un origen polític?" i "La política penitenciària en la consolidació de l'Estat franquista". 
 
El cicle de conferències del GREF té lloc cada any amb una vocació divulgativa, dirigida principalment a estudiants de grau i postgrau. Enguany dedicat a la primera etapa del règim, en edicions anteriors ha tractat aspectes com la victòria militar dels revoltats, el paper de l'Església, l'exili republicà o la lluita antifeixista. 
 
El GREF és un grup de recerca consolidat format l'any 1997 que té com a objectiu fomentar l'anàlisi del franquisme en totes les seves dimensions. Destaca el seu seminari permanent per a investigadors, que presenten i discuteixen les seves últimes recerques, en molts casos encara no publicades, en diverses sessions al llarg del curs.  Des de 2001 forma part del Centre d'Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID), agrupació interdisciplinària coordinada per la catedràtica de la UAB Carme Molinero.
Més informació
Grup de Recerca sobre l'Època Franquista (GREF-CEFID)
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona