Cinc estudiants participaran a l'olimpíada de biologia estatal
27.02.2012 Estudiar  -  Els cinc guanyadors de la II Olimpíada de Biologia de Catalunya, celebrada a la UAB l'11 de febrer passat, participaran a la fase estatal de l'olimpíada, que tindrà lloc a Múrcia del 22 al 25 de març. Els classificats són Jaume de Dios (medalla d'or, a la foto), Marta Blanco (medalla de plata), Xavier Hernández (medalla de bronze), David Boada i Albert Garriga. Més endavant, els primers classificats a nivell estatal passaran a la fase internacional que se celebrarà Singapur.

La II Olimpíada de Biologia de Catalunya va ser organitzada per diferents universitats, entitats culturals i associacions de Catalunya que realitzen activitats educatives o de recerca en el camp de la Biologia. La jornada va tenir lloc a les facultats de Ciències i de Biociències i va comptar amb activitats paral·leles, xerrades informatives i de divulgació científica.

Es tracta d'una activitat educativa que té per objectiu estimular l'interès del jovent en les ciències de la vida i també premiar el seu esforç. L'Olimpíada està adreçada a tots els estudiants de segon curs de batxillerat de Catalunya que cursen la matèria de Biologia. Atesa l'extraordinària acollida de l'Olimpíada del 2011, la comissió organitzadora ha fet un esforç per augmentar el nombre de participants de 100 a 200 estudiants en aquesta edició del 2012.

En la fase general, els participants van respondre un qüestionari sobre biologia, classificant-se els 16 primers per a la prova pràctica, que es va realitzar en els laboratoris integrats de la Facultat de Biociències de la UAB el mateix dia 11 per la tarda. La comissió organitzadora va emetre un diploma de participació a tots els participants, un diploma de finalista als 16 seleccionats i un diploma de guanyadors per als primers classificats.  El lliurament de premis va tenir lloc el 21 de febrer a l'Institut d'Estudis Catalans, a Barcelona.

Més informació
Olimpíada de Biologia 2012
 Convertir a PDF 
Anar a Notícies
Notícies relacionades
24/01/08 Investigar -  Els fils de pesca maten les tortugues [+]
07/02/05 Altres -  Premi de traducció Giovanni Pontiero [+]
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2018 Universitat Autònoma de Barcelona